Місто

У Житомирі стартував футбольний турнір пам’яті Дмитра Рудя

18 August 2023, 14:30

Сьогодні, 18 серпня, на стадіоні «Спартак Арена» стартував четвертий футбольний турнір пам’яті загиблого учасника АТО Дмитра Рудя.

На відкритті турніру згадали про героїзм Дмитра Рудя, вшанували пам’ять хвилиною мовчання та виконали гімн України.

«5 років, 3 місяці та 2 днів, як загинув Діма. Йому завжди буде 20 років. Він дуже полюбляв футбол і міг стати відомим футболістом, він дуже гарно малював і міг стати відомим художником. Але він загинув захищаючи нашу Україну, загинув за нас з вами. За вас діти, щоб ви навчалися, ходили до школи, грали у футбол, щоб батьки радіти вашим досягненням. Дуже вдячна учасникам та організаторам змагань в пам'ять про Діму. Тільки та країна, яка пам'ятає своїх Героїв, має майбутнє!», - говорить бабуся загиблого захисника Людмила.

«Дмитро був прикладом цілеспрямованості, характеру, відваги, сміливості – це відчувалося від нього, як школяра. Для багатьох поколінь Дмитро Рудь буде прикладом громадянина, випускника та учня», - сказав директор ліцею №20 Борис Ведмеденко.

«Дмитро Рудь молода людина, яка назавжди в пам’яті залишить молодою. Він віддав життя за цих хлопчиків та дівчат, які сьогодні будуть грати у футбол. Хочу подякувати Збройним силам, які дають сьогодні можливість дітям виходити на поле, а нам отримувати позитивні емоції від їх енергії та намагань перемогти», - каже Житомирський міський голова Сергій Сухомлин.

Цього року змагатиметься вісім команд U-12, турнір триватиме три дні.

«Турнір пам'яті Дмитра Рудя триватиме три дні – 18, 19 та 20 серпня. 18 серпня початок змагань о 12:00 і триватимуть до 17:30. У суботу та неділю змагання розпочинаються о 9:00 та закінчують о 20:00. В неділю о 17:30 будуть фінальні матчі, де ми визначимо володаря кубка Дмитра Рудя й о 19:00 розпочнеться урочисте нагородження», - розповіла начальниця управління сім’ї, молоді та спорту Житомирської міської ради Ірина Ковальчук.

Перший матч між ФК «Шахтар» Донецьк та СДЮСШОР з футболу «Полісся» Житомир. Налаштовані перемагати каже капітан житомирської команди перед тим, як вийте на поле.

«Готувалися ми дуже довго ще з грудня. На гру налаштовані позитивно, налаштовані перемагати, щоб весь турнір пройшов дуже добре», - капітан команди СДЮСШОР з футболу «Полісся» Житомир Денис.

Зазначимо, що глядачам дозволили вболівати на стадіоні.

Переглянути пряму трансляцію з матчу можна тут.

Нагадаємо, у 2020 році 22 серпня на стадіоні «Спартак Арена» стартував футбольний турнір пам’яті Дмитра Рудя, 24 серпня, на День незалежності, ФК «Карпати» зіграв з ФК «Шахтар» у фіналі, останні здобули перемоги та завоювали кубок. 22 серпня 2021 року на стадіоні «Спартак Арена» стартував третій відкритий футбольний турнір серед юнаків пам’яті загиблого учасника АТО Дмитра Рудя, в якому брали участь вісім команд U-12.

Як повідомляв Житомир.info, футбольний турнір пам’яті Дмитра Рудя започаткували в 2019 році: 22 серпня відбулось офіційне відкриття оновленого стадіону «Спартак Арена» і в цей день на футбольному полі зустрілися команди-фіналісти юнацького турніру «Полісся» та «Бердичів».

Житомир.info

Підписуйтесь на Житомир.info в Telegram
Теги: футбол турнір пам'яті Дмитра Рудя Дмитро Рудь Рудь турнір 
Матеріали по темі