Влада

Житомирська мерія про конфлікт навколо «Золотої ниви»

8 July 2008, 14:54

На минулому тижні керівництво магазину «Золота нива», що на Черняхівського у Житомирі, розповіло журналістам про те, що міська влада магазин хоче віддати іншому орендареві. Інакше кажучи, просто закрити, а колектив вигнати на вулицю. Були обіцяні й акції протесту, й непокора, в разі, якщо магазин все ж таки закриють. В Житомирській мерії є своя думка з цього приводу. За словами директора комунального підприємства «Агентство з управління майном» Житомирської міської ради Володимира Загурського, договір про оренду зазначеного приміщення було укладено наприкінці 2006-го року строком на 11 місяців. Після його закінчення торговий дім «Житомирхліб» подав заявку на продовження оренди і отримав відмову від «Агентства з управління майном», оскільки право на подальшу оренду приміщення буде виборюватись на конкурсних засадах. Причини такого кроку наступні:«Протягом терміну дії договору-оренди мали місце прострочення орендних платежів впродовж 4 місяців. Згідно договору несплата орендної плати впродовж 3-х місяців є підставою для розірвання договору оренди. Крім того в порушення умов договору, які згідно Закону про оренду державного комунального майна є істотною умовою, орендарем не було застраховано приміщення», – повідомив Володимир Загурський.

Торговий дім «Житомирхліб» був письмово повідомлений про проведення конкурсу. Крім того, умови та терміни конкурсу були оприлюднені у муніципальній газеті «Місто», - розповів очільник «Агенства з управління майном».

Суд відмовив «Житомирхлібу» в клопотанні, не вбачаючи достатніх підстав

для його задоволення.

Конкурс на оренду приміщення пройшов без участі власника магазину

«Золота нива», який не виявив бажання брати в ньому участь, - зазначив Володимир Загурський. Після цього відбулось ще декілька судових засідань.

На сьогоднішній день Корольовська виконавча служба видала постанову щодо

виконання рішення суду про звільнення приміщення торговим домом «Житомирхліб».

Добровільний термін виконання даної постанови закінчився 3-го липня, - повідомляє «Житомирська хвиля»

Житомир.info

Підписуйтесь на Житомир.info в Telegram
Матеріали по темі