Події

У Житомирській області 30-річна жінка отримала 12 років тюрми за вбивство квартиранта подруги

25 September 2023, 12:25

Бердичівський міськрайонний суд визнав 30-річну жительку Попільнянщини винною в умисному вбивстві (ч. 1 ст. 115 ККУ) та призначив покарання у виді 12 років позбавлення волі.

Про це 25 вересня повідомила пресслужба Бердичівського міськрайонного суду Житомирської області.

«У ході судового розгляду суд з′ясував, що події сталися у вересні 2021-го року. Обвинувачена К. приїхала на гостини до своєї приятельки у село Попільню, де вживали алкогольні напої. Там між нею та квартирантом подруги виникла суперечка, в результаті якої жінка вирішила убити чоловіка. Під ранок, коли подруга та її дитина вже спали, обвинувачена на кухні нанесла чоловікові 5 ножових поранень, одне з яких – у шию. За висновками судмедекспертизи, саме воно спричинило смерть потерпілого, яка настала у лікарні. Також експерти повністю виключили можливість того, що чоловік міг завдати це поранення собі сам. Знаряддя убивства кухонний ніж обвинувачена намагалася приховати та викинула його в унітаз. Обвинувачена своєї вини в інкримінованому їй особливо тяжкому злочині не визнала. Проте суд, дослідивши усі докази та допитавши свідків, переконаний, що її вина повністю доведена. Зокрема, власниця помешкання розповіла, що обвинувачена при ній погрожувала потерпілому ножем, через що чоловік навіть викликав поліцію», - йдеться в повідомленні.

У суді зазначили, що призначаючи вид та міру покарання, суд, серед іншого, врахував: тяжкість скоєного злочину, особу обвинуваченої, яка раніше не судима, має неповнолітню дитину; невизнання вини обвинуваченою, а також скоєння убивства у стані алкогольного сп′яніння. Вирок ще не вступив у законну силу та може бути оскаржений сторонами провадження в апеляційному порядку протягом 30 днів.

Нагадаємо, 8 вересня у селищі Попільня Житомирської області дівчина-підліток приревнувала знайомого до 31-річної жінки та завдала їй кілька ударів ножем. Жінку ушпиталили до реанімаційного відділення.

Як повідомляв Житомир.info, 22 серпня 2023 року на Попільнянщині поліція затримала жінку, яка через ревнощі поранила чоловіка. Підозрюваній загрожує позбавлення волі на строк від 5 до 8 років.

Житомир.info

Підписуйтесь на Житомир.info в Telegram
Теги: Попільня вбивство вирок Бердичівський суд 
Матеріали по темі