Події

У Житомирській області правоохоронці вилучили автомобіль та бензопилу в чоловіків, які зрізали 16 осик

25 September 2023, 15:13

Четверо жителів Бердичівської громади віком від 18 до 33 років зрізали 16 дерев осики, при цьому не маючи на це будь-яких дозвільних документів.

Про це 25 вересня повідомила пресслужба Бердичівського районного відділу поліції.

«24 вересня на спецлінію «102» надійшло повідомлення про незаконну вирубку лісу між населеними пунктами смт Гришківцями та с. Дубовою. Поліцейські Бердичівського райвідділу поліції перевіряли отриману інформацію. Патрульні встановили, що четверо містян віком від 18 до 33 років зрізали 16 дерев осики, при цьому не маючи на це будь-яких дозвільних документів. Вивезти зрізану деревину їм завадили поліцейські», - йдеться у повідомленні.

Обставини задокументувала слідчо-оперативна група райвідділу. Колоди дерев, знаряддя злочину разом з транспортним засобом вилучили правоохоронці.

Попередня правова кваліфікація події – ч. 1 ст. 246 (Незаконна порубка або незаконне перевезення, зберігання, збут лісу) КК України.

Відповідно до чинного законодавства подібні дії караються від штрафу до позбавлення волі на строк до 3 років.

Нагадаємо, 22 вересня пресслужба столичного лісового офісу повідомила про те, що під час нічного рейду працівниками філії «Олевське лісове господарство» було затримано групу з трьох осіб, які незаконно заготовляли деревину для подальшої реалізації.

Як повідомляв Житомир.info, 21 вересня 2023 року в Житомирській області прикордонники виявили водія з Івано-Франківщини, який незаконно перевозив майже 35 кубометрів лісу

Житомир.info

Підписуйтесь на Житомир.info в Telegram
Теги: Ліс деревина лісопродукція Бердичівська громада поліція  
Матеріали по темі