Місто

Який вигляд мають нові велосмуги у Житомирі, одну з яких вже використовують для паркування авто

2 October 2023, 17:08

Наприкінці вересня 2023 року в Житомирі з'явилися дві нові велосмуги в межах проєкту з розвитку велоінфраструктури.

На вулиці Ціолковського нанесли розмітку з велосмугою на проїзній частині. Станом на 2 жовтня дорожніх знаків на ділянці немає, натомість на велосмузі є припарковані автомобілі.

На вулиці Івана Гонти цього року капітально відремонтували тротуар, вартість склала понад 4 млн грн. Двосторонню велосмугу намалювали на новому асфальті. Додаткові дорожні знаки тут не встановили.

Нагадаємо, 22 травня 2023 року міська рада анонсувала розробку Концепції розвитку велосипедної інфраструктури Житомирської міської територіальної громади на період до 2030 року, наголосивши, що вона є одним із важливих і необхідних кроків реалізації Плану сталої міської мобільності Житомира, який з 2019 року є основою для транспортної політики міста. 2 вересня у Житомирі пройшла стратегічна сесія з розробки концепції розвитку велосипедної інфраструктури міської територіальної громади.

Як повідомляв Житомир.info, наприкінці червня 2022 року в Житомирі завершили поточний ремонт Театральної та нанесли нову розмітку зі смугою руху для громадського транспорту і велосипедистів.

Житомир.info

Підписуйтесь на Житомир.info в Telegram
Теги: велосипед велоінфраструктура велосмуга вул.Ціолковського вул.Івана Гонти паркування велосипедист тротуар  
Матеріали по темі