Події

У Житомирській області за добу ліквідували 16 загорянь трави, а в Коростені пожежу неподалік будинків гасили понад три години

4 October 2023, 12:51

Минулої доби рятувальники ліквідовували 16 загорянь сухої рослинності. Найбільше їх сталося у Житомирському та Коростенському районах. Загалом вогнем пройдено понад 17,1 га сухої трави.

Про це 4 жовтня повідомляє ГУ ДСНС у Житомирській області.

«Зокрема, 3 жовтня о 14:40 до Служби порятунку “101” надійшло повідомлення про загоряння сухої рослинності на закинутій відкритій території у Коростені. По прибуттю рятувальників до місця виклику з'ясувалося, що горить суха трава та кущі на площі 2,5 га. Недалеко від осередку пожежі були розташовані житлові будинки. Боротьбу з вогнем ускладнювала суха, вітряна погода та висота трави. Для підвозу води викликали додаткове відділення рятувальників. Довелося підвозити воду 5 разів з озера, що розташоване на відстані 1,5 км. Силами бійців ДСНС та селян о 15:00 пожежу вдалося локалізувати, а о 18:20 ліквідувати. Вони не допустили розповсюдження полум’я на будинки. Під час гасіння зазначеної пожежі з іншого боку від осередку також зайнялася суха трава на площі 2 га. Загоряння ліквідувало третє відділення вогнеборців за півтори години», - йдеться в повідомленні.

Рятувальники закликають населення не провокувати пожежі в природних екосистемах! Категорично забороняється спалювати сміття, розводити багаття поблизу лісових насаджень, сухої рослинності, на полях та залишати недопалки чи сірники на трав’янистій підстилці.

Нагадаємо, вранці 3 жовтня житомиряни чули сморід, в повітрі відчувався запах гару.

Зауважимо, що головне управління ДСНС у Житомирській області щоденно інформує про пожежі в екосистемах та гасіння сухостою.

Як повідомляв Житомир.info, за добу 30 вересня 2023 року рятувальники 27 разів виїжджали на гасіння сухої рослинності у Житомирській області.

Житомир.info

Підписуйтесь на Житомир.info в Telegram
Теги: пожежа ДСНС рятувальник трава сухостій 
Матеріали по темі