Влада

Житомирській області вдвічі зменшили субвенцію з держбюджету на проєкти відновлення

4 October 2023, 15:57

Кабінет міністрів затвердив перерозподіл субвенції з державного бюджету місцевим бюджетам для можливості реалізації додаткових 33 регіональних проєктів відновлення, відповідні зміни були внесені в урядове розпорядження № 596-р від 4 липня 2023 р. за ініціативи Міністерства розвитку громад, територій та інфраструктури України.

Про це 4 жовтня повідомила пресслужба Мінінфраструктури.

«Джерелом субвенції є кошти, виділені Європейським інвестиційним банком (ЄІБ) в рамках спільної програми України та ЄІБ «Програма з відновлення України». Згідно з розпорядженням, в рамках Програми було затверджено виділення 5,292 мільярда гривень на фінансування 108 проєктів громад, які пройшли конкурсний відбір за процедурою, погодженою з ЄІБ. Разом з тим, за результатами додаткового відбору, Мінінфраструктури було рекомендовано до фінансування та схвалено Європейським інвестиційним банком ще 33 проєкти, що подавалися органами місцевого самоврядування, місцевими органами виконавчої влади, виконавчими органами сільських, селищних, міських рад територіальних громад. Таким чином загальна сума субвенції в розмірі майже 5,3 мільярда гривень буде перерозподілена на відновлення 141 регіонального проєкту, серед яких: заклади освіти, охорони здоров’я, центри надання адміністративних послуг, об’єкти життєдіяльності населення тощо у Вінницькій, Дніпропетровській, Житомирській, Київській, Кіровоградській, Одеській, Полтавській, Сумській, Харківській, Черкаській та Чернігівській областях», - йдеться у повідомленні.

Субвенція, яку виділяють Житомирській області, зменшилася вдвічі – з 445,4 млн грн, виділених 4 липня, до 218 млн грн відповідно до розпорядження Кабміну від 3 жовтня. Натомість значно збільшили субвенції Чернігівській і Вінницькій областям та додали Харківську.

Оновлений розподіл


Розподіл від 4 липня 2023 року

Зауважимо, що кошти, які мав отримати обласний бюджет (було 415 млн 817 тис. 064 грн), зменшили на 230 мільйонів, натомість бюджет Малинської громади (6 млн 131 тис. 154 грн) отримає майже на 4 млн грн більше, а субвенція для Житомирської ТГ (23 млн 414 тис. 051 грн) залишилася без змін.


Скриншот з додатка до розпорядження КМУ від 3 жовтня 2023 р.

Нагадаємо, перша заступниця начальника Житомирської ОВА Наталія Остапченко під час брифінгу 10 вересня розповіла про проєкти, які фінансуватимуться за кошти Європейського інвестиційного банку: Житомирщина вже отримала 130 млн грн, за які буде реалізовано 7 з 9 проєктів, відібраних ОВА та погоджених Міністерством розвитку громад, територій та інфраструктури.

Як повідомляв Житомир.info, постановою Кабінету міністрів від 16 червня 2023 року Житомирській області з Фонду ліквідації наслідків збройної агресії рф виділили 830 млн грн на п’ять об’єктів.

Житомир.info

Підписуйтесь на Житомир.info в Telegram
Теги: КМУ субвенція відновлення відбудова ЄІБ 
Матеріали по темі