Події

У мікрорайоні Житомира патрульні затримали «закладчика», який мав при собі 14 згортків наркотиків

6 October 2023, 11:53

Учора в мікрорайоні «Смолянка» патрульні виявили 28-річного житомирянина, що мав при собі наркотики, які були призначені для створення «закладок».

Про це 6 жовтня повідомила пресслужба Житомирського районного управління поліції.

«Уранці 5 жовтня нацгвардійці, патрулюючи вулиці обласного центру, помітили у мікрорайоні «Смолянка» підозрілого чоловіка. Під час перевірки у нього виявили 14 полімерних згортків з порошкоподібною речовиною, ймовірно наркотиками», - йдеться у повідомленні.

Тож нацгвардійці повідомили про подію до чергової частини Житомирського райуправління поліції. Відтак працівники слідчо-оперативної групи задокументували всі обставини.

Окрім пакунків з порошком, у 28-річного житомирянина вилучили ще пакет з подрібненою рослинною масою, попередньо - канабісом, пристрій для куріння, ваги та зіп-пакети для фасування. Чоловік визнав, що все це – наркотичні засоби, призначені для поширення шляхом так званих закладок.

Слідчі Житомирського районного управління поліції затримали його у порядку ст. 208 (Затримання уповноваженою службовою особою) КПК України.

Розслідування кримінального провадження проводиться за ч. 1 ст. 307 (Незаконне виробництво, виготовлення, придбання, зберігання, перевезення, пересилання чи збут наркотичних засобів, психотропних речовин або їх аналогів) КК України. Нині вирішується питання про оголошення чоловікові підозри та обрання запобіжного заходу.

Усе вилучене направлено на дослідження до науково-дослідного експертно-криміналістичного центру МВС.

Згідно з чинним законодавством молодику може загрожувати покарання у вигляді позбавлення волі на строк від 4 до 8 років.

Нагадаємо, 20 вересня у Житомирі поліцейські зупинили підозрілого 17-річного хлопця для перевірки. Він визнав, що має при собі наркотичні засоби. Також пакунки з кількома цигарками, заповненими рослинною масою, схожою на наркотичну, юнак встиг заховати у лісовому масиві. Такі «закладки» сфотографував та позначив їх геолокацію для подальшого надання «клієнтам».

Як повідомляв Житомир.info, 11 серпня 2023 року оперативники кримінальної поліції Бердичівського райвідділу помітили чоловіка, який ніби щось шукав у заростях неподалік приватного будинку. Під час поверхневого огляду в його кишені виявили 20 згортків з порошкоподібною речовиною, призначені для розповсюдження через «закладки».

Житомир.info

Підписуйтесь на Житомир.info в Telegram
Теги: поліція патрульна поліція наркотик наркотики наркодилер закладка закладчик 
Матеріали по темі