Суспільство

На вокзалах та в поїздах будуть таємно працювати маршали залізничної безпеки, - Укрзалізниця

9 October 2023, 16:07

«Укрзалізниця» запроваджує маршалів залізничної безпеки на вокзалах та в поїздах, які будуть працювати інкогніто.

Про це 9 жовтня повідомили на сайті Укрзалізниці.

«На вокзальних комплексах та в поїздах Укрзалізниці розпочали роботу перші маршали залізничної безпеки. Це працівники відомчої воєнізованої охорони товариства, головне завдання яких — контролювати безпекову ситуацію в пасажирських перевезеннях та своєчасно реагувати в разі потреби», - йдеться у повідомленні.

На відміну від своїх колег-охоронців, які працюють на об’єктах залізниці в службовій формі з усіма знаками розрізнення, маршали працюють непублічно. Тож ні добропорядні громадяни, ні зловмисники не знають про ловців на правопорушників.

«Це розповсюджена модель роботи безпекових підрозділів на авіаційних маршрутах. Перед нашими маршалами, які інкогніто знаходяться в поїздах та на вокзалах, стоїть завдання оцінити ризики та оперативно відреагувати на загрозу, яка може виникати під час подорожі пасажирів. Також це всі спеціально підготовлені фахівці», — зазначив голова правління АТ «Укрзалізниця» Євген Лященко.

Перші маршали Укрзалізниці розпочали свою роботу у вересні, зокрема, вони працюють на одному з популярних західних напрямків, який наразі потребує більшої уваги для гарантування безпеки пасажирів.

Нагадаємо, 23 травня пресслужба національного перевізника АТ «Українська залізниця» повідомила про те, що «Укрзалізниця» активно працює над питанням посилення безпекових заходів у пасажирських поїздах, зокрема, компанія розглядає можливість запровадження жіночих купе.

Як повідомляв Житомир.info, з 8 червня 2022 року головні входи Центрального залізничного вокзалу м. Київ обладнані системами безпеки міжнародного аеропорту «Бориспіль». Подібну систему контролю безпеки планували впроваджувати й на інших залізничних вокзалах країни.

Житомир.info

Підписуйтесь на Житомир.info в Telegram
Теги: потяг вокзал укрзалізниця маршал безпека залізниця 
Матеріали по темі