Події

Повіривши шахраям, 33-річна жителька Житомирської області втратила понад пів мільйона гривень

21 October 2023, 14:56

Після 4 телефонних розмов із шахраями 33-річна жителька Овруча втратила близко 550 тис. грн. Її запевняли, що з-за кордону до жінки їде цінна посилка і треба заплатити «податок» та «за охорону».

Про це 21 жовтня повідомляє відділ комунікації поліції Житомирської області.

«До відділу поліції № 1 (м. Овруч) Коростенського райуправління 20 жовтня звернулася 33-річна жителька громади із заявою про те, що невідомі, шляхом обману, заволоділи значною сумою її коштів. Жінка розповіла, що ще в серпні їй зателефонував невідомий та назвався курʼєром служби доставки. Чоловік розповів, що їй надіслали дороговартісну посилку, за яку потрібно сплатити податок. Тоді ж вона внесла першу суму коштів. Згодом, вже з іншого номеру, їй знову зателефонували та повідомили, що потрібно здійснити ще один платіж вже за охорону цінного подарунку, адже вартість його сягає близько пів мільйона гривень. Загалом довірливій жительці Овруцької громади телефонували чотири рази з різних номерів і щоразу, вигадуючи нову історію про закордонне відправлення, просили перерахувати кошти. Відтак вона втратила близько 550 тисяч гривень. Зрештою, зрозумівши, що її обманюють, жінка звернулася до поліції. Тож нині розпочато досудове розслідування за ч. 4 ст. 190 (Шахрайство) КК України», - повідомляють у поліції.

Шановні громадяни, поліцейські застерігають, що, на жаль, шахраї щоразу вдаються до різних методів та спроб заволодіти вашими коштами. Іноді дійсно складно розпізнати ошуканта, але вас має насторожити вимога сплатити кошти за те, що ви не замовляли. Також перевірки потребують вимоги сплатити кошти на приватні рахунки за послуги, які нібито надаються офіційною установою. Тож будьте обачними. Це врятує вас від фінансових втрат та неприємностей.

Нагадаємо, 10 жовтня правоохоронці повідомили про те, що пенсіонерка з Житомира відправила «нареченому»-іноземцю понад чверті мільйона гривень. Поліція встановлює причетного до шахрайства.

Як повідомляв Житомир.info, 4 жовтня 2023 року жителька Житомирської області після розмови із шахраями втратила 195 тис. грн.

Житомир.info

Підписуйтесь на Житомир.info в Telegram
Теги: шахрай посилка поліція ошуканство 
Матеріали по темі