Місто

В Житомирі ухвалили нові правила перевезення пільговиків в електротранспорті та автобусах

23 October 2023, 15:34

В Житомирській міській територіальній громаді ухвалили нове рішення щодо пасажирських перевезень на час дії воєнного стану.

Питання було першим у порядку денному під час позачергового засідання міськвиконкому 23 жовтня 2023 року.

«На час дії воєнного стану в міському пасажирському транспорті Житомирської міської територіальної громади надати право пільгового проїзду учасникам бойових дій, військовослужбовцям, працівникам правоохоронних органів та цивільного захисту при виконанні службових обов’язків при пред’явленні посвідчення встановленого зразка. Також право пільгового проїзду в міському електротранспорті надати при умові валідації «Картки житомирянина»: всі пільгові категорії будуть мають право пільгового проїзду при умові валідації даної картки. На міських автобусних маршрутах надається право пільгового проїзду особам з інвалідністю в наслідок війни та прирівняним до них осіб, членам сімей загиблих військовослужбовців, особам з інвалідністю І та ІІ групи, дітям з багатодітних сімей, дітям-сиротам та дітям, позбавленим батьківського піклування, дітям з інвалідністю та особам, що їх супроводжують при пред’явленні посвідчення встановленого зразка», - сказав в.о. начальника управління транспорту і зв’язку міської ради Микола Єрмаков.

Рішення набуває чинності з дати його прийняття.

Коментуючи рішення виконкому, заступник мера Житомира Олександр Шевчук згадав рішення суду, яким, зокрема, скасований безоплатний проїзд військовим, правоохоронцям та рятувальникам. Він також наголосив, що в електротранспорті не буде ні часових обмежень, ні обмежень для категорій пільговиків.

Детальніше дивіться у сюжеті

Нагадаємо, Сьомий апеляційний адміністративний суд постановою, яка набрала законної сили 3 жовтня 2023 року, скасував рішення Житомирського окружного адміністративного суду від 19 травня 2023 року і задовольнив позов Чернова Миколи Олександрович до виконавчого комітету Житомирської міської ради щодо скасування пунктів рішення виконкому від 7 квітня 2022 року «Про організацію пасажирських перевезень міським громадським транспортом на час дії воєнного стану», які надавало право на пільговий проїзд в транспорті Житомира більшості категорій пільговиків лише з 10:00 до 16:00.

Як повідомляв Житомир.info, 14 вересня 2023 року в програмі «Діалоги», відповідаючи на питання читачів, мер Житомира Сергій Сухомлин заявляв, що часові обмеження в транспорті для пенсіонерів не скасують.

Житомир.info

Підписуйтесь на Житомир.info в Telegram
Теги: пільга пільговий проїзд проїзд транспорт виконком Єрмаков картка житомирянина 
Матеріали по темі