Місто

У Житомирі скасували часові обмеження на пільговий проїзд в електротранспорті

23 October 2023, 16:45

У Житомирі скасували часові обмеження на пільговий проїзд у громадському транспорті та розширили перелік категорій, які мають право на проїзд.

Відповідне рішення ухвалили на позачергового засідання міськвиконкому 23 жовтня 2023 року.

«Першим пунктом цього рішення ми все-таки надаємо пільги всім органам міського формування і територіальної оборони, працівникам поліції, ДСНС та іншим. В електротранспорті будуть діяти пільги, як у мирний час, тобто всі пільгові категорії згідно з тарифом матимуть пільги, без винятку, які передбачені законом та постановою. В автобусних маршрутах на даний час, щоб все-таки не йти на підняття вартості проїзду, додали пільгові категорії громадян, додали людей з інвалідністю 2 групи, дітей з багатодітних родин та інші категорії. Це спровокує надмірне навантаження на бюджет, збільшиться витратна частина підприємства, - розповідає заступник Житомирського міського голови Олександр Шевчук.

Громадян, які мають право на пільговий проїзд, закликали користуватися транспортом не у пікові години.

«Єдине прохання, ставитися з розумінням до тих, хто добирається на робота. Тому що попереднє рішення було прийнято для того, щоб, враховуючи обставини люди мали можливість доїхати вчасно на робочі місця, адже завдяки тим, хто платить податки, сьогодні утримується велика частина міста», - сказала перша заступниця Житомирського міського голови Світлана Ольшанська.

«Це ми говоримо саме про обмеження з 10:00 до 16:00 години, які діяли до цього в електротранспорті, оскільки найбільше навантаження на транспорт саме у пікові години. Тому просимо пільгові категорії користуватися після 10 години й дати можливі рухатися транспорту у пікові години у тій кількості, яка зараз передбачена», - додав Олександр Шевчук.

Нагадаємо, Сьомий апеляційний адміністративний суд постановою, яка набрала законної сили 3 жовтня 2023 року, скасував рішення Житомирського окружного адміністративного суду від 19 травня 2023 року і задовольнив позов Чернова Миколи Олександрович до виконавчого комітету Житомирської міської ради щодо скасування пунктів рішення виконкому від 7 квітня 2022 року «Про організацію пасажирських перевезень міським громадським транспортом на час дії воєнного стану», які надавало право на пільговий проїзд в транспорті Житомира більшості категорій пільговиків лише з 10:00 до 16:00.

Як повідомляв Житомир.info, 14 вересня 2023 року в програмі «Діалоги», відповідаючи на питання читачів, мер Житомира Сергій Сухомлин заявляв, що часові обмеження в транспорті для пенсіонерів не скасують.

Житомир.info

Підписуйтесь на Житомир.info в Telegram
Теги: пільга пільговий проїзд проїзд транспорт виконком Єрмаков Шевчук Ольшанська картка житомирянина 
Матеріали по темі