Місто

Кому для пільгового проїзду потрібна «Картка житомирянина», яку зараз неможливо отримати

24 October 2023, 16:28

З 23 жовтня у Житомирі змінилися умови перевезення пільговиків у громадському транспорті. Зокрема, тепер немає часових обмежень, а деякі категорії можуть скористатися правом на пільговий проїзд лише за наявності «Картки житомирянина».

«В тролейбусах, трамваях та комунальних автобусах надається право на пільговий проїзд за допомоги валідації «Картки житомирянина». У рішенні про запровадження «Картки житомирянина» відображені всі категорії, які мають право на пільговий проїзд, відповідно до законодавства, це і чорнобильці, і інваліди І та II групи. Люди пенсійного віку, люди з інвалідністю IIІ групи наразі користуються пільговою вартістю проїзду в автобусах - це 7 грн, а в електротранспорті буде виходити нульовий квиток», - розповідає в.о. начальника управління транспорту і зв’язку Житомирської міської ради Микола Єрмаков.


За наявності посвідчення, безоплатно в транспорті можуть їздити: учасники бойових дій, військовослужбовці, працівники правоохоронних органів та цивільного захисту при виконанні службових обов’язків. В управлінні транспорту називають ще категорії, які можуть користуватися пільговим проїздом без «Картки житомирянина».

«При пред'явленні посвідчення мають право на пільгового проїзду: особи з інвалідністю внаслідок війни та прирівняним до них осіб, члени сімей загиблих військовослужбовців, особи з інвалідністю І та II групи, діти з багатодітних сімей, діти-сироти та діти позбавлені батьківського піклування, діти з інвалідністю та особи, що їх супроводжують при пред’явленні посвідчення встановленого зразка», - додає в.о. начальника управління транспорту і зв’язку Житомирської міської ради Микола Єрмаков.

В профільному управлінні зазначили, що більшість пільговиків вже мають «Картку житомирянина».

«За останньою інформацією, було видано понад 60 тисяч карток. Цей проєкт існує ще з 2018 року, більшість пільгових категорій їх отримали. Зараз «Житомиртранспорт» тестує, бо були періоди відключення, можливо якийсь період воно буде налагоджуватися, адже зараз перепрошивається, щоб вони запрацювали.З часом має все запрацювати», - каже Микола Єрмаков.

Якщо картка житомирянина не спрацювала, радять звернутися на гарячу лінію КП «Житомиртранспорт»: (067) 503-21-26; (093) 503-21-26.

Крім того, ми запитали, що робити людям, які мають право на пільговий проїзд, але не є житомирянами.

«Щодо переселенців, ми уточнимо питання щодо процедури видачі, адже одна з умов – громадянин має бути прописаний на території Житомирської громади», - відповів в.о. начальника управління транспорту і зв’язку Житомирської міської ради.

Банк наразі обслуговує та продовжує термін дії наявних «Карток житомирянина». А ось нові нині не випускають з технічних причин, які у міській раді обіцяють незабаром виправити.

Нагадаємо, що 23 жовтня 2023 року виконком ухвалив нове рішення щодо пасажирських перевезень на час дії воєнного стану.

Як повідомляв Житомир.info, Сьомий апеляційний адміністративний суд постановою, яка набрала законної сили 3 жовтня 2023 року, скасував рішення Житомирського окружного адміністративного суду від 19 травня 2023 року і задовольнив позов Чернова Миколи Олександрович до виконавчого комітету Житомирської міської ради щодо скасування пунктів рішення виконкому від 7 квітня 2022 року «Про організацію пасажирських перевезень міським громадським транспортом на час дії воєнного стану», які надавало право на пільговий проїзд в транспорті Житомира більшості категорій пільговиків лише з 10:00 до 16:00.

Підписуйтесь на Житомир.info в Telegram
Теги: картка житомирянина пільговий проїзд Єрмаков громадський транспорт КП «Житомиртранспорт»​ міськрада транспорт 
Матеріали по темі