Місто

В центрі Житомира на території колишнього заводу збираються побудувати житловий квартал, оголосили громадські слухання

25 October 2023, 09:57

Житомирська міська рада повідомляє про проведення громадських слухань щодо розроблення проєкту містобудівної документації: «Детальний план території, обмеженої вулицями Перемоги, Михайла Грушевського, Покровської у м. Житомир».

Відповідне оголошення 24 жовтня оприлюднили на сайті міської ради.

«Громадські слухання по розгляду проєкту містобудівної документації «Детальний план території, обмеженої вулицями Перемоги, Михайла Грушевського, Покровської у м. Житомир» відбудуться 16 листопада 2023 о 15 год. 00 хв. в прес-центрі Житомирської міської ради (м. Житомир, майдан імені С.П.Корольова, 4/2). Для реєстрації учасників громадських слухань є обов’язковою наявність документів, що забезпечують ідентифікацію фізичних осіб, представників юридичних осіб з дотриманням вимог перевірки приналежності учасників громадських слухань до відповідної території та їх представництва. Пропозиції (зауваження) фізичних та юридичних осіб, які не подали підтвердних документів для забезпечення їх ідентифікації, не розглядаються», - йдеться у повідомленні.

Зазначається, що «Детальний план території, обмеженої вулицями Перемоги, Михайла Грушевського, Покровської у м. Житомир» розробляється на підставі рішення Житомирської міської ради від 18.12.2017 № 893 «Про надання дозволу на розроблення детальних планів в межах територіальних зон відповідно до Плану зонування м. Житомира», завдання на розроблення ДПТ.

Замовником є департамент містобудування та земельних відносин Житомирської міської ради, розробником – ТОВ «ТАМ «Архіград».

З матеріалами ДПТ можливо ознайомитися на сайті Житомирської міської ради в розділі «Детальні плани у розробці» - «2021»

Скриншот з додатка до детального плану території

В проєктному завданні зазначено, що термін реалізації детального плану становить 7 років. За це період планується будівництво:

7 блоксекцій багатоквартирного житла (сім 10-поверхових будинків на 540 квартир),

багатоцільової громадської будівлі (3 поверхи) – набір приміщень формується відповідно до ДБН Б.2.2-12:2019 та ДСП 173 – 96 та пропозицій інвестора;

будівництво підземного паркінга з приміщеннями цивільного захисту населення;

демонтаж/перенесення існуючих інженерних мереж, що потрапляють в зону будівництва;

прокладання необхідних проєктних мереж і комунікацій;

організація проїздів до майбутнього житлового району.


Скриншоти з пояснювальної записки

«У північній частині кварталу наявна пам’ятка архітектури та містобудування місцевого значення – Волинська духовна семінарія, 1902 року, майдан Перемоги, 10, охоронний номер 175.Визначена історико-архітектурним опорним планом зона охорони не впливає на проектну житлову забудову. Проектна територія для розміщення житла знаходиться за пам’яткою у глибині кварталу», - йдеться у пояснювальній записці до ДПТ.

Нагадаємо, 20 вересня міська рада оприлюднила оголошення про проведення 5 жовтня 2023 року громадських слухань щодо розроблення проєкту містобудівної документації: «Детальний план території, обмеженої проспектом Незалежності та вулицями Київською, Східною, Болгарською, Транспортною, Михайла Грушевського в м. Житомирі», де хочуть побудувати дві багатоповерхівки на 306 квартир. 23 жовтня оприлюднили результати розгляду пропозицій та зауважень під час проведення громадських слухань щодо цього проєкту.

Як повідомляв Житомир.info, в Житомирі на 5 жовтня 2023 року було заплановане громадське обговорення в порядку спеціального зонального погодження надання «статусу вимушеної невідповідності» земельній ділянці на вулиці Радоновій, де замість складів хочуть побудувати багатоквартирні будинки.

Житомир.info

Підписуйтесь на Житомир.info в Telegram
Теги: земля будівництво обговорення міськрада громадські слухання електровимірювач 
Матеріали по темі