Події

Житомирянин переказав продавцям-шахраям понад 170 тис. грн за обіцяну автівку з-за кордону

26 October 2023, 09:46

24 жовтня до поліції звернувся 31-річний житомирянин із заявою про шахрайство. Він розповів, що в травні 2023 року переказав понад 170 тисяч гривень посереднику, який пообіцяв придбати за кордоном транспортний засіб. Однак п’ятимісячне очікування закінчилося блокуванням покупця у месенджерах.

Про це 26 жовтня повідомляє відділ комунікації поліції Житомирської області.

«Поліцейські встановили, що житомирянин знайшов ресурс в Інтернет-мережі, де пропонували клієнтам підібрати машину з Польщі. В онлайн-переписці посередник переконав його сплатити 400 доларів США як передоплату. Майбутній автовласник погодився та здійснив переказ. Пізніше «представник фірми з підбору авто» повідомив, що знайшов машину, однак продавець хотів одразу ж отримати повну її вартість. Тож чоловік виконав і цю умову та перерахував на банківську картку, яку вказав новий знайомий, 172 872 грн. Потому зв’язок з авто дилером обірвався», - йдеться в повідомленні.

Слідчі Житомирського райуправління встановлюють причетного до ошуканства (ст. 190 КК України). Законодавством за вчинення такого правопорушення передбачено покарання від штрафу до позбавлення волі до 5 років.

Нагадаємо, 2 вересня поліція інформувала, що житель Житомирської області хотів купити автомобіль, однак натрапив в інтернеті на шахрая. Повіривши псевдопродавцеві, чоловік переказав йому майже 80 тисяч гривень.

Як повідомляв Житомир.info, 31 липня 2023 року поліція розповідала про ошукану 45-річну житомирянку, яка втратила понад 107 тис. грн при «купівлі» машини.

Житомир.info

Підписуйтесь на Житомир.info в Telegram
Теги: шахрай шахрайство ошуканство інтернет купівля автомобіль машина 
Матеріали по темі