Події

У Житомирській області прикордонники знову зупинили вантажівку з незаконними лісом-кругляком

26 October 2023, 11:20

Факт чергового незаконного переміщення лісоматеріалів задокументували прикордонники на Житомирщині.

Про це 26 жовтня повідомляють на сторінці Північний кордон. Держприкордонслужба.

«Забезпечуючи дотримання чинного законодавства прикордонники 9 загону імені Січових Стрільців зупинили в межах контрольованого прикордонного району вантажний автомобіль завантажений лісом. Передувала діям захисників завчасно отримана оперативна інформація. Під час спілкування водій вантажівки-маніпулятора не зміг пояснити звідки та куди перевозить ліс-кругляк та надати відповідні товаросупровідні документи», - йдеться в повідомленні.

На місце події охоронці кордону викликали співробітників поліції, яким для з’ясування всіх обставин справи й було передано транспортний засіб з деревиною. Також поліціянтам направлено повідомлення про виявлення ознак кримінального правопорушення за ст. 246 КК України «Незаконна порубка або незаконне перевезення, зберігання, збут лісу».

Нагадаємо, 19 жовтня в Житомирській області прикордонники зупинили вантажівку з понад 18 кубометрами незаконного лісу.

На місце події викликано слідчу-оперативну групу від Національної поліції в Житомирській області, яким, після проведення відповідного документування, і було передано автомобіль УРАЛ та понад 18 кубометрів лісу-кругляку. Також правоохоронцям направлено повідомлення про виявлення кримінального правопорушення за ст. 246 «Незаконна порубка або незаконне перевезення, зберігання, збут лісу» КК України.

Як повідомляв Житомир.info, 17 жовтня 2023 року поблизу Баранівки Звягельського району поліцейські зупинили ЗІЛ, який перевозив близько 150 колод вільхи та берези.

Житомир.info

Підписуйтесь на Житомир.info в Telegram
Теги: деревина дерево лісопродукція прикордонник 
Матеріали по темі