Події

У селі поблизу Житомира поліцейські вилучили гранату та патрони у сімейного дебошира

28 October 2023, 15:13

У селі Сонячне, поблизу Житомира, правоохоронці вилучили боєприпаси у сімейного дебошира. Чоловік тримав десяток патронів, гранату та підривач просто на веранді.

Про це 28 жовтня повідомила пресслужба поліції Житомирської області.

«Уночі 27 жовтня до відділу поліції №1 Житомирського райуправління надійшло повідомлення про домашнє насильство в родині жителів с. Сонячного. Про допомогу просила 28-річна жінка, розповівши, що її кривдить співмешканець. Під час роботи на місці події поліцейські з’ясували, що 31-річний чоловік також може зберігати небезпечні предмети», - йдеться у повідомленні.

Правоохоронці з’ясували, що сховок з боєприпасами знаходиться у веранді будинку. Відтак на місце події прибули фахівці вибухотехнічної служби ГУНП в Житомирській області.

З оселі були вилучені десяток патронів різного калібру, корпус гранати Ф-1 та підривач до неї. Також працівники слідчо-оперативної групи поліції вилучили інші свідчення протиправного діяння.

Нині боєприпаси направлені на дослідження до Науково-дослідного експертно-криміналістичного центру МВС.

Попередня правова кваліфікація події – ч. 1 ст. 263 (Незаконне поводження зі зброєю, бойовими припасами або вибуховими речовинами) КК України. Таке правопорушення карається позбавленням волі на строк від 3 до 7 років.

Нагадаємо, 9 жовтня пресслужба ГУНП у Житомирській області повідомила про те, що 25-річний житель села Краснобірки зберігав вдома понад 20 пострілів до гранатометів з метальними зарядами до них та понад сотню набоїв різного калібру. А у подвір’ї під нехитрим накриттям зберігав кулемет.

Як повідомляв Житомир.info, 23 вересня 2023 року до поліції надійшло повідомлення про домашнє насильство. 48-річна жінка розповіла, що потерпала від образ нетверезого чоловіка. Коли він дізнався, що про чергову сварку повідомили до поліції – розлютився. Чоловік взяв до рук бойову гранату та, висловивши погрози дружині, втік.

Житомир.info

Підписуйтесь на Житомир.info в Telegram
Теги: поліція боєприпаси зброя граната дебошир патрон підривач 
Матеріали по темі