Події

Жителю райцентру Житомирської області, який у 2020 році систематично ґвалтував 8-річну дитину, присудили 15 років тюрми

2 November 2023, 14:00

Бердичівлянину, який у 2020 році систематично ґвалтував 8-річну дитину, суд призначив 15 років позбавлення волі, а також відшкодування моральної шкоди у розмірі 100 тисяч гривень.

Про це 2 листопада повідомила пресслужба Бердичівського міськрайонного суду Житомирської області.

«Бердичівський міськрайонний суд ухвалив вирок, яким визнав 39-річного бердичівлянина винним у скоєнні тяжкого злочину – зґвалтуванні малолітньої дитини, вчиненому повторно (ч. 6 ст. 152 КК України). Суд призначив обвинуваченому покарання у виді 15 років позбавлення, а також задовільнив цивільний позов законної представниці потерпілої про відшкодування моральної шкоди у розмірі 100 тис. грн», - йдеться у повідомленні.

Також суд ухвалив включити інформацію про обвинуваченого Б. до Єдиного реєстру осіб, засуджених за злочини проти статевої свободи та статевої недоторканості малолітньої особи (ЄРЗСН). Вирок може бути оскаржений в апеляційній інстанції протягом 30 днів.

Розгляд кримінального провадження відбувався колегією у складі трьох суддів та проходив у закритому режимі. Як стало відомо з ухваленого вироку, обвинувачений Б. у 2020-му році упродовж близько трьох місяців за місцем свого проживання систематично ґвалтував 8-річну доньку своєї подруги. Аби дитина погоджувалася іти до нього додому та залишатися на ночівлю, він дарував їй подарунки.

Як повідомляв Житомир.info, 26 грудня 2020 року слідчий суддя Бердичівського міськрайонного суду розглянув клопотання поліції про взяття під варту на той час 36-річного жителя міста, якого підозрюють у зґвалтуванні 8-річної дівчинки.

Житомир.info

Підписуйтесь на Житомир.info в Telegram
Теги: суд Бердичів бердичівлянин дитина зґвалтування ґвалтування сексуальне насильство насильство 
Матеріали по темі