Місто

Пояснення комунальників про вкотре затоплені після зливи вулиці Житомира: винне листя

6 November 2023, 14:40

За інформацією синоптиків, цими вихідними у Житомирі випало більше місячної норми опадів. Через зливу деякі вулиці міста підтопило, хоча вода мала б уходити в зливоприймальні решітки. Ситуацію 6 листопада прокоментували в КП «Експлуатація штучних споруд», зокрема, запевнили: зливостоки працювали нормально, але їм заважало листя.

«Зливостоки знаходять у робочому, нормальному стані, але у зав'язку з погодними умовами, осінь, падає багато листя, і потоки води все листя знесли у зливоприймальні решітки, через що були підтоплення. Наші люди від початку зливи у суботу і у неділю працювали на очищуванні зливоприймальних решіток для того, щоб нормально працювала мережа», - говорить директор КП «Експлуатація штучних споруд» Віталій Ролінський.

Називають вулиці, де зливостоки не могли прийняти воду, бо були забиті листям.

«Найгірша ситуація спостерігалася на перехресті вул. Івана Франка- Ріхтера, Гоголівська, це район Житнього ринку, площа Смолянська, магазин тканини по вул. Перемоги. Також по вул. Покровській дуже багато, одну сторону занесло і там були невеличке підтоплення, колектор працював нормально. Тобто по одній стороні нормально працювали, а по другій стороні решітки були закриті, але колектор працював нормально, впорався зі своїми задачами», - розповідає директор КП «Експлуатація штучних споруд» Віталій Ролінський.

Гоголівську нещодавно відремонтували, але й цю вулицю залило.

«Ремонт стосувався проїжджої частини, тобто асфальто-бетонного покриття. Ремонт мереж не проходив. В основному підтоплення у суботу та неділю відбулося через засмічення», - пояснює Віталій Ролінський.

Прибиранням листя займається КП «УАШ». Коментуючи підтоплення кажуть: вулиці міста прибирають регулярно, на ситуацію вплинула негода.

«Суміш факторів: вітер, дощ, негода. Якщо пишуть, що випало більше місячної норми. І звичайно листя опалого вже було багато на вулицях, яке ми регулярно збираємо, воно якраз у процесі інтенсивного листопаду. Звісно листя, яке опало під час дощу, воно потрапило на тротуари, проїзду частину і частина могла зашкодити відводу води. Зрештою вийшли люди, наші працівники, працювали у суботу, неділю, по 4 самоскиди, пилососи вакуумні, і по тротуарах їздили. На сьогодні все привели у відповідність», – сказав заступник начальника КП «УАШ» Дмитро Павлов.

Нагадаємо, у Житомирі ввечері 4 листопада внаслідок опадів затопило кілька вулиць міста, з-поміж них і ділянку вулиці Гоголівської (від Хлібної до Князів Острозьких), на якій влітку цього року робили поточний ремонт за майже 4 млн грн 5 листопада міська рада інформувала, що працівники КП «УАШ», КП «Експлуатація штучних споруд» та КП «Зеленбуд» працювали у посиленому режимі, аби очистити в Житомирі зливостоки від листя.

Як повідомляв Житомир.info, на території Житомирської області перші вихідні листопада (04.11-05.11) синоптики обіцяли дощову погоду. 4 листопада 2023 року ДСНС України попереджала про погіршення погодних умов у Житомирській області.

Підписуйтесь на Житомир.info в Telegram
Теги: негода погода дощ листя опади затоплена дорога Ролінський Павлов УАШ  
Матеріали по темі