Події

У селі Житомирського району 12-річний мотоцикліст став учасником ДТП: на батьків склали протокол

7 November 2023, 15:58

У селі Андрушках сталася ДТП за участю 12-річного мотоцикліста. На батьків склали протокол за невиконання батьківських обов’язків.

Про це 7 листопада повідомила пресслужба Житомирського районного управління поліції.

«Правоохоронці Житомирського районного управління поліції систематично проводять превентивну роботу щодо належного батьківського контролю за дозвіллям дітей. Однак трапляються випадки, коли здавалося б безневинні дитячі пустощі, спричиняють неприємні наслідки. Так днями інспектори відділення поліції №2 (смт Попільня) Житомирського РУП отримали виклик про дорожньо-транспортну пригоду у селі Андрушках. На щастя, внаслідок події ніхто серйозних травм не отримав. Поліцейські з’ясували, що одним з її учасників став керманич двоколісник – 12-річний житель громади. Він розповів правоохоронцям, що взяв батьківський мопед без дозволу, аби похизуватися перед друзями», - йдеться у повідомленні.

Відтак до родини завітали ювенальні інспектори. Правоохоронці провели з батьками профілактичну бесіду для недопущення подібних випадків у майбутньому та склали відносно них адміністративні протоколи за ст. 184 (Невиконання батьками або особами, що їх замінюють, обов'язків щодо виховання дітей) КУпАП. Нині рішення за ними буде приймати суд.

Поліцейські нагадують, що адміністративна відповідальність неповнолітніх настає з моменту досягнення ними 16-річного віку. До цього часу за їх вчинки несуть відповідальність батьки чи особи, які виконують їх обов’язки.

Нагадаємо, 4 серпня пресслужба Коростенського районного управління поліції повідомила про те, що У Коростені поліцейські розслідують ДТП, в якій травми отримав 16-річний мотоцикліст.

Як повідомляв Житомир.info, 2 червня 2023 року в селі Приворітті Брусилівської громади водій мопеда, 13-річний житель Коростишівської громади, рухаючись вулицею, не впорався з керуванням та з’їхав у кювет.

Житомир.info

Підписуйтесь на Житомир.info в Telegram
Теги: поліція неповнолітній мотоцикл мотоцикліст дитина підліток ДТП аварія 
Матеріали по темі