Влада

На сесії міської ради першим розглянуть питання про меморандум з Естонією щодо будівництва у Житомирі трьох ДБСТ

9 November 2023, 09:37

Міська рада збирається підписати меморандум з Естонією щодо будівництва в Житомирі трьох дитячих будинків сімейного типу (ДБСТ).

Про включення проєкту рішення про підписання меморандум першим питанням порядку денного повідомив на початку чергової сесії 9 листопада мер Житомира Сергій Сухомлин.

«Меморандум про затвердження угоди про спільні наміри, що передбачає підписання угоди з центром міжнародної співпраці і розвитку Естонії. В місті буде побудовано три будинки ДБСТ за рахунок Естонії. Ми маємо узгодити цей меморандум, в якому фактично прописуються обов’язки сторін: з нас – облаштування і підведення комунікацій, виділення земельної ділянки під ДБСТ. З естонської сторони – будівництво. Початок будівництва планується на квітень-травень наступного року», - сказав Сергій Сухомлин.

Нагадаємо, на сесії міської ради 6 червня цього року розглядали питання «Про інвентаризацію земель комунальної власності в районі вул. Северина Наливайка та пров. Медовий», де збиралися виділити ділянку для будівництва ДБСТ за кошти Естонії.

Як повідомляв Житомир.info, 31 травня 2023 року до Житомира завітала делегація Естонської Республіки. На зустрічі, що відбулася у міській раді, йшлося, зокрема, про будівництво дитячого будинку сімейного типу для родини переселенців з Херсону.

Житомир.info

Підписуйтесь на Житомир.info в Telegram
Теги: міськрада ДБСТ Естонія Сухомлин сесія меморандум 
Матеріали по темі