Події

У селі Житомирської області чоловік облаштував нарколабораторію, щомісячний прибуток становив 2 млн грн

10 November 2023, 10:02

Мешканець Житомирської області разом з напарником створив нарколабораторію у селі за місцем свого проживання. Щомісячний прибуток від продажів наркотиків по всій Україні становив близько двох мільйонів гривень.

Про це 9 листопада повідомила пресслужба поліції Волинської області.

«Волинські поліцейські припинили діяльність двох нарколабораторій та затримали наркодилерів. Загальна вартість вилучених у фігурантів засобів за цінами «чорного» ринку складає понад 2,5 млн грн. Щомісячний прибуток від такої діяльності становив близько 2 млн гривень. Облаштували нарколабораторії спільники на Житомирщині. Там виготовляли та збували амфетамін по всій Україні. Тепер їм загрожує до 10 років позбавлення волі», - йдеться у повідомленні.

Задокументували та припинили діяльність нарколабораторій з виготовлення амфетаміну співробітники управління боротьби з наркозлочинністю у Волинській області спільно з працівниками відділу кримінальної поліції та слідчими Ковельського РУП за процесуального керівництва Ковельської окружної прокуратури.

Під час реалізації оперативної інформації волинські оперативники вийшли на групу осіб, яка облаштувала нарколабораторії та збувала амфетамін по всій Україні.

Встановили, що організував незаконний промисел 31-річний мешканець Житомирщини.

Як розповів начальник управління боротьби з наркозлочинністю в області Олег Зубко, фігурант добре орієнтувався в сфері органічної хімії та досконало знав процеси синтезу хімічних компонентів та сполук. Нарколабораторії зловмисник розмістив за місцем проживання в одному із сіл області: там і займався виготовленням психотропів, а для реалізації речовин залучив 38-річного киянина.

Збували психотропи гуртовими партіями по всій території країни під вигаданими анкетними даними.

Восьмого листопада, поліцейські провели ряд санкціонованих обшуків, у тому числі, за місцями проживання наркодилерів. Вилучено речовину, схожу на амфетамін, кущі конопель і сухі коноплі, лабораторне обладнання для виготовлення психотропних речовин, лабораторне обладнання для вирощування елітних рослин конопель, місткості з кислотами та прекурсорами, грошові кошти, зброю та боєприпаси, а саме, пістолети, гранати та набої.

Відео з ютуб-каналу поліції Волині

Усе це скерували на дослідження до Волинського науково-дослідного експертно-криміналістичного центру МВС.

Правоохоронці встановили, що загальна вартість вилучених засобів за цінами «чорного» ринку складає понад 2,5 млн грн. Щомісячний прибуток від такої діяльності становив близько 2 млн гривень.

Двох спільників слідчі затримали у порядку ст. 208 Кримінального процесуального кодексу України.

Триває розслідування кримінального провадження за ч. 2 ст. 307 - незаконне виробництво, виготовлення, придбання, зберігання, перевезення, пересилання чи збут наркотичних засобів, психотропних речовин або їх аналогів Кримінального кодексу України.

Окрім того, внесено відомості до ЄРДР ч. 1 ст. 313 (Викрадення, привласнення, вимагання обладнання, призначеного для виготовлення наркотичних засобів, психотропних речовин або їх аналогів, чи заволодіння ним шляхом шахрайства або зловживання службовим становищем та інші незаконні дії з таким обладнанням), ч. 1 ст. 317 (Організація або утримання місць для незаконного вживання, виробництва чи виготовлення наркотичних засобів, психотропних речовин або їх аналогів), ч. 1 ст. 263 (Незаконне поводження зі зброєю, бойовими припасами або вибуховими речовинами), ч. 1 ст. 310 (Посів або вирощування снодійного маку чи конопель) Кримінального кодексу України.

За це зловмисникам загрожує до 10 років позбавлення волі.

Нагадаємо, 2 листопада пресслужба Житомирської обласної прокуратури повідомила про те, що у Житомирі повідомили про підозру чоловіку, який облаштував у своєму гаражі нарколабораторію, а на дачі вирощував коноплю.

Як повідомляв Житомир.info, 26 жовтня 2023 року в прокуратурі інформували, що двом чоловікам, які в сараї в Брусилові обладнали лабораторію для виготовлення амфетаміну на продаж, ухвалили вирок: до 9 років і 6 місяців та 7 років позбавлення волі з конфіскацією майна.

Житомир.info

Підписуйтесь на Житомир.info в Telegram
Теги: поліція наркотики наркотик дилер наркодилер село нарколабораторія 
Матеріали по темі