Місто

У Житомирі затвердили новий порядок організації сезонної торгівлі, який почне діяти з 1 січня 2024 року

15 November 2023, 10:51

У Житомирі затвердили нове положення «Про порядок організації та проведення ярмарків, встановлення та функціонування облаштованих відкритих майданчиків на території Житомирської міської територіальної громади».

Відповідний проєкт рішення підтримали під час засідання виконкому 15 листопада.

«Це новий порядок, цей порядок приведено до норм законодавства. Основні відмінності від попереднього положення, яке в нас діяло до 9 листопада: перше – ми розмежували види ярмарків. Тепер введено таке поняття як «сезонний ярмарок» - торгівля виключно квасом та морозивом у період з 15 квітня по 14 листопада, документи подаються до 1 лютого. Облаштовані сезонні майданчики здійснюють свою діяльність у весняно-осінній період з 15 квітня по 14 листопада та в осінньо-весняний період – з 15 листопада по 14 квітня. Ми залишили спрощену процедуру отримання перепогодження. Вимоги до розміщення процедури перепогодження і скасування залишились майже незмінні. Єдина відмінність від попереднього положення в тому, що з 1 січня 2024 року запроваджується плата за розміщення об’єктів», - розповіла директорка департаменту економічного розвитку міськради Вікторія Сичова.

Нагадаємо, 17 жовтня під час засідання бюджетної комісії обговорювали нові положення про плату в бюджет Житомира від сезонної торгівлі та встановлених МАФів.

Як повідомляв Житомир.info, відповідно до рішення виконкому від 21.09.2016 року, власники тимчасових споруд мали укласти договір про пайову участь в утриманні об’єктів благоустрою на території міста Житомир, станом на 1 грудня 2019 року з КП «Інспекція з благоустрою м. Житомира» було укладено 450 таких договорів.

Житомир.info

Підписуйтесь на Житомир.info в Telegram
Теги: положення сезонна торгівля ярмарок виконком Сичова  
Матеріали по темі