Події

Житомирянка потрапила на гачок шахраїв, які під виглядом агентства пропонували роботу за кордоном

16 November 2023, 10:21

Жінка відгукнулась на оголошення про роботу за кордоном та сплатила близько півтори тисячі гривень для оформлення необхідних документів. Але через декілька днів їй повідомила, що вакансій вже нема й відмовили повернути кошти.

Про це 16 листопада повідомила пресслужба Житомирського районного управління поліції.

«Днями до поліції звернулася житомирянка із заявою про шахрайство. Вона повідомила, що відгукнулася на оголошення в інтернеті про працевлаштування за кордоном. Однак обіцяної роботи так і не отримала. Поліцейським вона розповіла, що рекрутери запропонували привабливі умови роботи, тож жінка спокусилася на їх пропозицію й сплатила близько півтори тисячі гривень для оформлення документів», - йдеться у повідомленні.

Однак за кілька днів до неї зателефонувала представниця цього «агенції» і повідомила, що вакансія, яку пропонували заявниці, вже зайнята та вільних немає. Відмовили рекрутери й у поверненні коштів, сплачених жінкою. Тож вона звернулася за допомогою до правоохоронців.

Нині поліцейські з’ясовують обставини діяння та встановлюють причетних до правопорушення у рамках кримінального провадження за ст. 190 (Шахрайство) ККУ.

Нагадаємо, 15 листопада Бердичівський районний відділ поліції повідомила про те, що на Бердичівщині 31-річна жінка хотіла підзаробити онлайн, а натомість потрапила на гачок шахраїв і переказала їм 53 тис. грн.

Як повідомляв Житомир.info, 10 листопада 2023 року пресслужба Житомирського районного управління поліції інформувала, що жителька Радомишля продавала неіснуюче взуття: ошукала мінімум п’ятьох людей.

Житомир.info

Підписуйтесь на Житомир.info в Telegram
Теги: шахрай шахрайство поліція житомирянка агентство робота робота за кордоном вакансія 
Матеріали по темі