Культура

У Житомирі військовий презентував написану на фронті дитячу книгу, яка допомагає розвідці

27 November 2023, 14:10

Офіцер підрозділу розвідки десантно-штурмових військ, перебуваючи на фронті, написав дитячу книгу, щоб збирати донати, усі кошти з продажу перераховуються на потреби військового підрозділу.

27 листопада Андрій Максимчук презентував у Житомирі свою книгу «Подорож Україною та чарівний дракон». Автор розповідає, що написати історію про дракона попросив його молодший син.

«Він говорить: тато, а ти напишеш книжку про драконів? Ну який батько відмовить своєму сину, сказав, що звичайно напишу. Хоча тоді я ще не знав, як її написати. І тут повномасштабне вторгнення, війна, потрібна допомога підрозділу, потрібні донати. Для мене, як для офіцера, капітана, просто просити гроші не те, і я згадав прохання сина написати книжку», – розповідає офіцер підрозділу розвідки десантно-штурмових військ, автор книги Андрій Максимчук.

Тож роботу над книгою почав вже на фронті. Військовий пригадує, що перші начерки написав саме на Житомирщині.

«Це розпочалося з операції на Житомирщині та на Київщині. Це були Давидки, Мотейки, перехід на місію в Чорнобилі, Овруч. Це був сніг, холод, болото. Я їх просто накидував на клаптиках паперу, в телефоні в повідомленнях, як у мене виходило. За сім місяців, від тоді, коли з'явилася ідея, ми маємо цю книгу і постійну допомогу для підрозділу розвідки», - пригадує Андрій Максимчук.

«Подорож Україною та чарівний дракон» - це історія про реальні історичні місця, постаті та магію слова, - говорить автор. На презентацію приїхали й обидва сини. Молодший, Мирослав, розповідає, чому просив тата написати книгу та чи сподобалася йому історія.

«Тому, що я дуже любив драконів. Бо вони були у середньовіччі. (ред. Сподобалася книжка?). Все нормально», - ділиться Мирослав.

Від Житомира мер передав підрозділу Андрія два дрони. Крім того, для міста придбали книг на 200 тисяч гривень, частину роздали сьогодні.

«Виділено міською радою 200 тисяч грн для закупівлі книжок «Подорож Україною та чарівний дракон». Сьогодні 67 книжок ми даруємо переможцям творчого конкурсу імені Тараса Шевченка. Це діти, які виграли другий етап міського конкурсу. Крім того, ще куплені книжки для бібліотек Житомира. Це і є головний подарунок для наших дітей, що кожна шкільні бібліотеки матиме ці книжки в доступі до читання. Це близько 90 книжок», - говорить завідувачка науково-методичного центру департаменту освіти Тетяна Мяновська.

Автор говорить: «Сила в єдності!», тому кожен може придбати книгу, у такий спосіб допомогти Збройним Силам України.

Книгу можна придбати тут: https://www.vanfourside.com.ua/

Нагадаємо, що 3 листопада мер Житомира розповів у прямому ефірі розповів про командира, який пише дитячі книги та про ідею закупити ці книжки на Новий рік.

Житомир.info

Підписуйтесь на Житомир.info в Telegram
Теги: військовий книга військовослужбовець Максимчук Мяновська ЗСУ розвідка підрозділ донат 
Матеріали по темі