Події

Жительці райцентру Житомирської області, яка тричі «продала» дитячий візок, присудили рік умовного терміну

28 November 2023, 11:35

Жительці Бердичева, яка тричі «продавала» дитячий візок за завдатком, суд призначив 1 рік і 9 місяців позбавлення волі з випробуванням протягом одного року іспитового строку. У судовому засіданні жінка повністю визнала свою вину, а потерпілі не наполягали на суворому покаранні.

Про це 28 листопада повідомила пресслужба Бердичівського міськрайонного суду Житомирської області.

«Бердичівський міськрайонний суд ухвалив вирок стосовно мешканки Бердичева, яку обвинувачено у шахрайстві та шахрайстві, вчиненому повторно (ч.1, ч.2. ст. 190 КК України).Суд визнав жінку винною та призначив остаточне покарання – 1 рік і 9 місяців позбавлення волі. На підставі ст. 75 ККУ суд звільнив її від відбування покарання з випробуванням протягом одного року іспитового строку. Вирок може бути оскаржений протягом 30 днів», - йдеться у повідомленні.

Згідно вироку, 26-річна жінка вирішила збагатитися шляхом обману. Для цього у березні цього року вона тричі розмістила на одному із сайтів оголошення про продаж дитячих візочків, яких насправді у неї було. Під час спілкування з потенційними покупцями продавчиня просила у якості завдатку переказати їй 300-400 гривень. Кошти жінка отримувала, але товару не відправляла. При цьому шахрайка вказувала номер банківської картки свого чоловіка, а потім за допомогою мобільного додатку перераховувала гроші на свою картку.

У судовому засіданні жінка повністю визнала свою вину. Її щире каяття суд визнав як обставину,яка пом′якшує покарання. Ухвалюючи вирок, суд також взяв до уваги, що обвинувачена раніше не судима, до адмінвідповідальності не притягувалась, має малолітню дитину; а також позицію потерпілих, які не наполягали на суворому покаранні.

Як повідомляв Житомир.info, 5 липня 2023 року пресслужба ГУНП у Житомирській області повідомила про те, що 29-річна жінка розміщувала оголошення про продаж дитячого візочка, якого насправді не існувало, на одній із торгівельних платформ. Поліцейські встановили, що вона ошукала принаймні трьох жительок з різних регіонів України. У потенційних покупців жінка вимагала передоплату.

Житомир.info

Підписуйтесь на Житомир.info в Telegram
Теги: шахрай шахрайка шахрайство ошуканство продаж візок коляска суд покарання Бердичів 
Матеріали по темі