Події

У селі Житомирської області затримали п’яного водія, який збив 28-річного чоловіка та втік з місця ДТП

4 December 2023, 11:48

На Малинщині поліція розслідує ДТП з травмуванням людини, вчинену нетверезим водієм.

Про це 4 грудня інформує Коростенське районне управління поліції.

«Після наїзду на пішохода керманич поїхав з місця події, тож поліцейські проводили його розшук. Травмований 28-річний житель Малинської громади нині перебуває в реанімаційному відділенні лікарні. Повідомлення по подію надійшло на спецлінію «102» вночі 2 грудня. Йшлося про те, що у селі Українка невідомим автомобілем було вчинено наїзд на чоловіка», - йдеться в повідомленні.

На місці події працювала слідчо-оперативна група відділення поліції №1 (м.Малин) Коростенського райуправління. Правоохоронці задокументували всі обставини та зібрали слідову інформацію.

«Тим часом працівники сектору реагування патрульної поліції провели низку розшукових заходів для встановлення та розшуку водія та транспортного засобу, причетного до ДТП. За деякий час автомобіль ВАЗ-2103 зі слідами наїзду на людину виявили у цьому ж селі. Поліцейські вилучили транспортний засіб. Під час спілкування з водієм, 39-річним місцевим жителем, правоохоронці помітили у нього ознаки сп’яніння. Відтак чоловіку запропонували пройти відповідне обстеження у медичному закладі. Результат засвідчив, що він перебував у стані алкогольного сп’яніння (2 проміле). За словами чоловіка, він не помітив, що вчинив наїзд на людину. Його затримали у порядку ст. 208 (Затримання уповноваженою службовою особою) КПК України», - інформують правоохоронці.

Слідчі розпочали досудове розслідування за ч. 1 ст. 286-1 (Порушення правил безпеки дорожнього руху або експлуатації транспорту особами, які керують транспортними засобами в стані сп’яніння) Кримінального кодексу України. Чоловікові оголосили про підозру у вчиненні цього злочину. Нині вирішується питання про обрання йому запобіжного заходу, поліцейські ініціюють тримання під вартою.

За вчинене фігуранту загрожує покарання у вигляді позбавлення волі на строк до 3 років з позбавленням права керувати транспортними засобами на строк від 3 до 5 років

Нагадаємо, упродовж листопада патрульні відсторонили від керування 111 водіїв з ознаками сп’яніння. З них 11 керманичів піймали вже втретє за рік.

Як повідомляв Житомир.info, 21 листопада 2023 року патрульні затримали нетверезого водія, який скоїв ДТП у Коростишівському районі. На місці події патрульні з’ясували, що 50-річний керманич автомобіля «Daewoo» не впорався з керуванням, виїхав на зустрічну смугу руху, де здійснив зіткнення з мікроавтобусом «Mersedes». Згідно з результатами медичного освідування у його крові виявили «смертельну дозу» алкоголю – 4,95 (!) проміле.

Житомир.info

Підписуйтесь на Житомир.info в Telegram
Теги: ДТП нетверезий водій поліція аварія наїзд пішохід проміле водій  
Матеріали по темі