Місто

На що вплинуло об'єднання дитячої і дорослої лікарні у Житомирі та кого очікує скорочення

4 December 2023, 15:24

У Житомирі об’єднали дорослу та дитячу лікарню. На що це вплинуло 4 грудня розповіли представники медзакладів та заступниця Житомирського міського голови.

«Всі медичні працівники з 1 листопада 2023 року переведені у лікарню №2, отримують заробітну плату у повному обсязі, згідно з постановою – це 20 тисяч грн лікарні та 13, 5 тисяч грн середні медичні працівники. Зараз ще залишилася працювати ліквідаційна комісія, близько 30 працівників. До кінця грудня будуть ще працювати, бо треба підготувати заклад до перевірок та кінцевих розрахунків», - говорить заступниця Житомирського міського голови Марія Місюрова.

Планують скоротити близько 30 працівників, які відмовилися перейти в інші заклади.

«Що стосується технічних працівників – це бухгалтери, юрист, водії. Всім було запропоновано місце роботи в інших комунальних підприємствах, хто перевівся, хто відмовився. Це близько 30 людей, які підлягають скороченню в найближчі два тижні», - сказала Марія Місюрова.

Весь медичний персонал продовжить працювати, але не виключають проведення оптимізації.

«Всі вузькі спеціалісти збережені, ніхто нікуди не дівається, будуть працювати на своїх місцях. Надалі будемо вивчати, питання всі не вивчені. Але хочу сказати наперед, що якісь оптимізації будуть проводитися, але будуть проводитися в межах законодавства», - сказав директор КП «Лікарня №2 ім. В. П. Павлусенка» Житомирської міської ради Ігор Кухарук.

В дитячій поліклініці нині не надають послуги з реабілітації. Заступниця міського голови пояснює: це пов'язано з нестачею кадрів, а не з об'єднанням.

«На сьогодні, так сталося, що у нас неукомплектований штат для двох відділення. У нас зараз функціонує повноцінне відділення реабілітації на базі стаціонару на Шевченко, 2. Ми не втрачаємо надії, директор та медичний директор працюють над тим, щоб залучати молодих спеціалістів. Нам потрібні: ерготерапевт, фізичні терапевти, також є проблема саме в ФРМ діагностиці. Якщо буде укомплектований штат ми відразу перейдемо», - коментує заступниця Житомирського міського голови Марія Місюрова.

Наостанок містян запевнили, що дитяча поліклініка і лікарня продовжать працювати, а об'єднання дозволить покращити надання послуг.

«Ніяких моментів щодо закриття чи змін не може бути, тому що міська влада постійно вкладала. У нас було важке фінансове становище саме по дитячій лікарні й міською радою було виділено близько 12 млн грн, щоб розрахуватися і виплати заробітну плату медичним та технічним працівникам. Ми повинні були передавати лікарню без боргів по заробітній платі», - наголосила заступниця Житомирського міського голови Марія Місюрова.

«Я сподіваюся, що ми стаємо потужнішим закладом, ми будемо великим закладом, який зможе, буде і зараз надає медичну допомогу дітям. Тому хочу заспокоїти всіх вас і батьків Житомира, що у нас все буде добре і всі спеціалісти будуть збережені», - додав директор КП «Дитяча лікарня імені В.Й. Башека» Володимир Галайба.

Нагадаємо, що з 6 листопада реабілітаційні послуги у Житомирі діти можуть отримувати лише в лікарні на вулиці Шевченка, реабілітаційне відділення в дитячій поліклініці не працює.

Як повідомляв Житомир.info в червні 2023 року влада Житомира повідомила про плани об’єднати дорослу та дитячу лікарню, щоб отримати медичний заклад кластерного типу, рішення ухвалили на сесії 29 червня 2023 року: припинити юридичну особу – комунальне підприємство «Дитяча лікарня імені В.Й.Башека», реорганізувавши шляхом приєднання до комунального підприємства «Лікарня №2 ім. В.П. Павлусенка».

А 25 жовтня на засіданні міськвиконкому ухвалили рішення про передачу всіх приміщення, будівель та майнових комплексів комунального підприємства «Дитяча лікарня імені В. Й. Башека» комунальному підприємству «Лікарня №2 ім. В. П. Павлусенка», також передали матеріальні цінності та базу персональних даних працівників дитячої лікарні.

Житомир.info

Підписуйтесь на Житомир.info в Telegram
Теги: лікарня лікарня №2 дитяча лікарня ліквідація об’єднання Марія Місюрова Ігор Кухарук Володимир Галайба  
Матеріали по темі