Місто

Житомирське ТТУ прогнозує на наступний рік збитки майже на 90 мільйонів гривень

7 December 2023, 10:45

У комунальному підприємстві «Житомирське трамвайно-тролейбусне управління» прогнозують 89 мільйонів гривень збитків у наступному році.

Про це 7 грудня повідомив начальник КП «ЖТТУ» Житомирської міської ради Сергій Лазарєв на засіданні виконкому під час затвердження фінансового плану підприємства на 2024 рік.

«На ваш розгляд виноситься фінансовий план комунального підприємства «Житомирське трамвайно-тролейбусне управління» на наступний рік. За цим планом передбачено отримати доходи в сумі 310 млн грн, що складається із суми збору виручки платних пасажирів – 132 мільйони гривень, фінансування міста за виконану транспортну роботу – 172 мільйони гривень, 2,6 мільйона гривень ми плануємо отримати від інших видів діяльності та 3,2 мільйона від оприбуткування запчастин та здачі металобрухту. Витратна частина складе 400 мільйонів гривень. Основна частина 188 мільйонів гривень – це заробітна плата, включаючи податки на заробітну плату та сплату пільгової пенсії. Матеріальні витрати складуть 156 мільйонів гривень – з них 45 мільйонів гривень – це витрати на закупку пального і майже 85 мільйонів гривень – закупівля електроенергії. Фінансовий результат – очікується збиток у сумі 89 мільйонів гривень: 44 мільйони гривень збитки від амортизації, 44 мільйони збитків з автобусного парку й 1 мільйон гривень підприємство недоотримує внаслідок пільгового перевезення студентів та інших», - повідомив Сергій Лазарєв.

Нагадаємо, 19 квітня 2023 року начальник КП «ЖТТУ» Сергій Лазарєв розповів про те, що доходи КП «Житомирське трамвайно-тролейбусне управління» за 2022 рік склали понад 260 млн грн і перевищили заплановані показники, однак підприємство все одно залишається збитковим.

Як повідомляв Житомир.info, дохід КП «Житомирське трамвайно-тролейбусне управління» за 2021 рік склав 273,3 мільйона гривень доходу, а загальні витрати – 299,4 мільйона гривень. Тож збитки підприємства у 2021 році склали 26 мільйонів.

Житомир.info

Підписуйтесь на Житомир.info в Telegram
Теги: ЖТТУ Лазарєв виконком тролейбус фінплан трамвай автобус ТТУ 
Матеріали по темі