ДОПОМОГА

Які допоміжні засоби реабілітації військові можуть отримати безкоштовно та куди звертатися у Житомирі

11 December 2023, 16:41

Через війну, яку розпочала росія проти України, збільшилася кількість людей, які потребують протезування. З початку 2023 року у Житомирі більше сотні людей отримали допоміжні засоби реабілітації, розповідають в управління соціального захисту населення.

«З початку року до нас звернулося 124 учасники бойових дій та інвалідів внаслідок війни. Вони замовили майже 300 засобів реабілітації, серед них: протези, ортези, крісла колісні, палиці, милиці, ортопедичне взуття», - говорить заступниця начальника відділу обслуговування осіб з інвалідністю управління соцзахисту населення Корольовського району Лариса Бойко.

Спеціалісти наголошують, що військові мають право безкоштовно отримати не лише протези та ортези, а й інших допоміжні засоби реабілітації. Це можуть бути, як милиці, так і спецзасоби для самообслуговування та догляду.

«Учасники бойових дій, інваліди внаслідок війни безкоштовно, коштом держави, забезпечуються допоміжні засоби реабілітації. Учасники бойових дій, які отримали поранення, або втратили кінцівки мають право на безкоштовне забезпечення: протезами верхніх та нижніх кінцівок, силіконовими лайнерами, ортопедичним взуттям, палицями, милицями, ортезами верхніх кінцівок, а також кріслами колісними різних типів. Я не те, що рекомендую, а закликаю, якщо лікарі рекомендують засоби реабілітації, то обов'язково скористатися можливістю й звернутися до нас та безкоштовно отримати всі необхідні засоби реабілітації», - розповідає заступниця начальника відділу обслуговування осіб з інвалідністю управління соцзахисту населення Корольовського району Лариса Бойко.

Крім того, військові можуть звернутися повторно у разі закінчення терміну придатності вироби. Наприклад, ортопедичне взуття отримують двічі на рік. Також фахівці запевняють, що вироби є якісними.

«Можливо хтось не володіє повною інформацією і вважають, якщо замовляють у нас, то це будуть вироби низької якості. На даний час наші вітчизняні підприємства мають всі можливості виготовляти дороговартісні, високоякісні протези, виготовлені за сучасними технологіями», - переконує заступниця начальника відділу обслуговування осіб з інвалідністю управління соцзахисту населення Корольовського району

Щоб отримати допоміжні засоби реабілітації потрібно звернутися до управління соціального захисту населення Корольовського або Богунського району.

Телефон: 068 468 98 33.

Нагадаємо, що в Україні працює «гаряча лінія» підтримки людей, які втратили кінцівки та потребують протезування.

Як повідомляв Житомир.info, 7 лютого 2023 у сюжеті Житомир.info, журналісти з’ясували, чи мають платити військові за протезування, куди звертатися у Житомирі та скільки доведеться чекати.

Житомир.info

Підписуйтесь на Житомир.info в Telegram
Теги: військовий військовослужбовець протез реабілітація війна протезування управління соціального захисту Бойко милиця ЗСУ 
Матеріали по темі