Суспільство

У «Київстарі» працюють над відновленням мобільного зв’язку: роботи планують завершити 13 грудня

12 December 2023, 23:04

12 грудня 2023 року мережа «Київстару» зазнала наймасштабнішої в історії глобального телеком ринку хакерської атаки, через що абоненти оператора не мали можливості користуватись послугами зв`язку. Зараз у компанії працюють над відновленням мобільного зв'язку.

Про це 12 грудня Житомир.info повідомили у пресслужбі компанії «Київстар».

«Спеціалісти компанії одразу розпочали відновлення сервісів, і станом на 20.00 год 12 грудня 2023 року частково відновили роботу послуг фіксованого зв`язку. Наразі спеціалісти компанії працюють над відновленням інших послуг, і зроблять все можливе, аби остаточно завершити цю роботу протягом 13 грудня 2023 року. Відновлення сервісів може відбуватись поступово, про що ми повідомлятимемо додатково», - йдеться в повідомленні.

Компанія висловлює подяку правоохоронним органам, державним службам, Службі безпеки України за миттєву реакцію і професійну допомогу в вирішенні цієї безпрецедентної ситуації.

«Після стабілізації роботи мережі усі абоненти і корпоративні клієнти, які внаслідок хакерської атаки не могли скористатись сервісами компанії, обов`язково отримають компенсації. Вся команда «Київстар» висловлює вдячність абонентам, колегам по телеком ринку, корпоративним клієнтам за розуміння і підтримку», - повідомляє мобільний оператор.

Нагадаємо, зранку 12 грудня у роботі «Київстар» стався технічний збій внаслідок потужної хакерської атаки, внаслідок якої у частини абонентів відсутній зв’язок та доступ до інтернету.

Спеціалісти компанії працювали над усуненням проблеми. Згодом в обідню пору в Мінцифри повідомили, що користувачі «Київстар» не можуть перейти на інших операторів, оскільки збій у мережі оператора вплинув на національний роумінг.

Увечері 12 грудня начальник Житомирської обласної військової адміністрації Віталій Бунечко повідомив про те, що перебої звʼязку мобільного оператора «Київстар», які викликані хакерською атакою, не вплинули на систему оповіщення в Житомирській області.

Житомир.info

Підписуйтесь на Житомир.info в Telegram
Теги: Київстар мобільний оператор зв'язок мережа хакер відновлення 
Матеріали по темі