Події

Правоохоронці викрили цех з виготовлення фальсифікованого алкоголю: продавали на ринку у Житомирі

14 December 2023, 13:45

У Житомирі правоохоронці викрили семеро осіб, які у підпільному цеху виготовляли алкоголь, а потім продавали його на місцевому ринку у пункті облаштованому під місце для торгівлі насінням.

Про це 14 грудня повідомила пресслужба поліції Житомирської області.

«13 грудня у ході невідкладних слідчо-розшукових дій слідчі слідчого управління ГУ Нацполіції області спільно з оперативниками управління внутрішньої безпеки ДВБ НПУ та за силової підтримки спецпризначенців РПОП припинили діяльність підпільного цеху та пункту реалізації спиртовмісної продукції, розташованої у м. Житомирі», - йдеться у повідомленні.

Відео Національної поліції

Слідчі встановили, що група осіб, семеро жителів Житомира та району віком від 31 до 66 років, налагодили бізнес з виготовлення та збуту алкогольних напоїв. Вони виготовляли фальсифіковану продукцію, використовуючи водно-спиртову суміш із додаванням різних барвників та ароматизаторів, імітуючи елітні алкогольні напої – коньяк, віскі, бренді та інші.

Готову продукцію сумнівної якості розливали у підпільному цеху, для цього використовували пластикові каністри та пляшки різних об’ємів. Після чого здійснювали їх збут у пункті реалізації, облаштованому під місце торгівлі насінням.

Поліцейські провели 11 санкціонованих обшуків за місцями проживання фігурантів, в автомобілях, а також у місцях зберігання та збуту фальсифікату у межах кримінального провадження, відкритого за статтями:

- ч. 2 ст. 28 (Вчинення кримінального правопорушення групою осіб, групою осіб за попередньою змовою, організованою групою або злочинною організацією) КК України;

- ч. 1 ст. 199 (Виготовлення, зберігання, придбання, перевезення, пересилання, ввезення в Україну з метою використання при продажу товарів, збуту або збут підроблених грошей, державних цінних паперів, що існують у паперовій формі, білетів державної лотереї, марок акцизного податку чи голографічних захисних елементів) КК України;

- ч. 1 ст. 204 (Незаконне виготовлення, зберігання, збут або транспортування з метою збуту підакцизних товарів) КК України.

За результатами проведених обшуків слідчі виявили та вилучили: спиртовмісну продукцію об’ємом близько 2 тонн, барвники, підсилювачі смаку, спиртометри, насоси, шланги, двигун, ємності для наповнення і фасування спиртовмісної продукції, чорнові записи, банківські картки, комп’ютерну техніку, мобільні телефони, sim-картки операторів стільникового зв’язку, автомобіль Hyundai H, понад 100 тисяч гривень та 630 доларів США.

Зразки спиртовмісних виробів направили до Науково-дослідного експертно-криміналістичного центру МВС України для проведення експертного дослідження. За результатами яких буде вирішуватись питання щодо оголошення повідомлень про підозру фігурантам кримінального провадження.

«Підприємці» працювали з 2022 року та збували алкоголь на торгових точках місцевого ринку.

Про це інформує пресслужба Житомирської обласної прокуратури.

«Слідство встановило, що до групи осіб, яка займалася протиправною діяльністю протягом 2022-2023 років, входили семеро житомирян. Для налагодження підпільного алкогольного бізнесу вони облаштували на території промислової зони міста Житомира спеціальне приміщення. Там складували пластикову тару та готову продукцію. Також організували свою «маркетингову» систему, за якою збували фальсифікований алкоголь на торгових точках місцевого ринку», - йдеться у повідомленні.

Нагадаємо, 5 грудня Звягельський районний відділ поліції повідомляв про те, що напередодні у 47-річної жительки Житомирської області вилучили 192 пачки цигарок та алкоголь, які вона продавала вдома.

Як повідомляв Житомир.info, протягом вересня 2022 - квітня 2023 років у Житомирі діяло злочинне угруповання у складі 8 осіб, яке займалося незаконним виготовленням та збутом алкогольних напоїв. Його організував місцевий мешканець, який раніше вже притягувався до кримінальної відповідальності за аналогічну протиправну діяльність.

Житомир.info

Підписуйтесь на Житомир.info в Telegram
Теги: поліція прокуратура алкоголь ринок фальсифікат елітний алкоголь обшук 
Матеріали по темі