Місто

Житомирські спортсмени четвертий рік поспіль посідають 1 місце у всеукраїнському рейтингу веслування на човнах «Дракон»

17 December 2023, 11:31

1 місце всеукраїнського рейтингу традиційно посідають спортсмени Житомирської області.

Про це 16 грудня повідомляє Ukrainian Dragon Boat Federation UDBF у facebook.

«Четвертий рік поспіль упевнено та беззаперечно лідирують у всеукраїнському рейтингу спортсмени Житомирської області. Спортсмени Житомирщини у 2023 році успішно виступали на змаганнях чемпіонату світу та України, клубного чемпіонату Європи, Кубку України, всеукраїнських змагань із загально-фізичної підготовки та веслування на човнах типу «аутригер». Цього року регіону очолити всеукраїнський рейтинг допомогли юні веслувальники, які здобули численні нагороди чемпіонату світу (Королівство Таїланд, Паттая) і набрали 36000 залікових бали!А численні нагороди – це срібна та п’ять бронзових нагород чемпіонату світу», - йдеться в повідомленні.

Всього у 2023 році житомирські веслувальники набрали 56555,00 залікових бали.


«В області функціонують два відділення з веслування на човнах «Дракон» в дитячо-юнацьких спортивних школах. Також драгонбот розвивають три веслувальні спортивні клуби. Веслуванням на човнах «Дракон» в області замається 260 спортсменів, 130 з яких діти. За поточний рік проведено сім спортивно-масових заходи в області та охоплено 870 учасників», - повідомляють у федерації.

Житомирська область очолює всеукраїнський рейтинг починаючи з 2020 року. У 2019 році спортсмени посідали – 2 місце рейтингу, а у 2018 – 6.

Нагадаємо, 30 листопада в міській раді вручили грошові сертифікати спортсменам Житомира, які виступали в складі збірної України на Чемпіонаті світу з веслування на човнах «Дракон» в Таїланді.

Як повідомляв Житомир.info, у вересні 2023 року Житомирські спортсмени вибороли перше та друге місце на клубному Чемпіонаті Європи з веслування на човнах «Дракон».

Житомир.info

Підписуйтесь на Житомир.info в Telegram
Теги: Дракон веслування рейтинг спортсмен драгонбот лідер UDBF "Дракон" 
Матеріали по темі