Суспільство

Держпродспоживслужба допомогла повернути кошти за неякісні навушники, придбанні у продавця з Житомира та лінзи для окулярів

20 December 2023, 10:34

Держпродспоживслужба допомогла мешканцю області повернути кошти за неякісні лінзи для окулярів, а мешканцю Києва – кошти за навушники придбанні у продавця з Житомира.

Про це 20 грудня повідомила пресслужба Головного управління Держпродспоживслужби в Житомирській області.

«Спеціалісти управління захисту прав споживачів та контролю за регульованими цінами Головного управління Держпродспоживслужби в Житомирській областів межах наданих повноважень на постійній основі вживають заходи щодо захисту інтересів та прав споживачів. Так, до Головного управління звернувся мешканець області з проханням захистити його права споживача. Нещодавно він замовив в оптиці послугу з виготовлення лінз до окулярів, оскільки виготовлені лінзи не відповідали рецепту, споживач відмовився забирати замовлення і йому не повернули внесену напередодні передплату за послугу в сумі 1050 грн», - йдеться у повідомленні.

Також нещодавно до Головного управління надійшло звернення мешканця столиці щодо придбання на онлайн-платформі об′яв у продавця з м. Житомира навушників Apple EarPods вартістю 495 грн, які виявилися не оригінальними попри всі запевнення продавця.

Оскільки продавець відмовлявся на вимогу споживача повернути кошти за придбані навушники, останній звернувся зі скаргою на порушення прав споживача до Держпродспоживслужби .

У ході опрацювання обох звернень, спеціалісти управління захисту споживачів та контролю за регульованими цінами надали певні роз′яснення вимог законодавствау сфері захисту споживачів як скаржникам так і суб’єктам господарської діяльності, у результаті чого ними було у добровільному порядку відшкодовано кошти споживачам у сумі:

– 1050 грн. (повернення передплати за виготовлення лінз до окулярів)

– 915 грн. (вартість придбаних навушниківз урахуванням витрат пов’язаних з проведенням експертизи в офіційному сервісному центрі та послуг пересилання)

За результатами розгляду звернень та цілковитого задоволення вимог споживачів, на адресу Головного управліннянадійшли відповідні листи-подяки від заявників.

Нагадаємо, на початку грудня до Головного управління Держпродспоживслужби в Житомирській області надійшло звернення від мешканки Сумської області, яка оплатила послуги з працевлаштування за кордоном в агентстві, що знаходиться у Житомирі, але не отримала жодної пропозиції роботи протягом тривалого часу.

Як повідомляв Житомир.info, від початку 2023 року до Головного управління Держпродспоживслужби в Житомирській області надійшло майже 300 скарг про порушення прав споживачів. З них 113 звернень надійшло у письмовому вигляді.

Житомир.info

Підписуйтесь на Житомир.info в Telegram
Теги: Держпродспоживслужба споживач покупець товар відшкодування компенсація права споживача скарга окуляри навушники 
Матеріали по темі