Події

У Житомирській області водій пропонував патрульним хабаря: їздив без прав, а кількість алкоголю в крові перевищувала норму у понад 10 разів

26 December 2023, 14:57

У Любарській громаді нетверезий водій-правопорушник намагався відкупитися від поліцейських.

Про це 26 грудня повідомляє Житомирське районне управління поліції.

«Подія трапилася близько 00:20 26 грудня. Любарські патрульні на автодорозі у селі Привітові зупинили автомобіль «Volkswagen», водій якого порушив правила користування зовнішніми світловими приладами. У ході перевірки правоохоронці встановили, що керманич, 37-річний місцевий житель, позбавлений права керування транспортними засобами та не має жодних реєстраційних документів на автівку. Окрім цього, манера поведінки та спілкування чоловіка свідчили про його нетверезий стан. Тестування засвідчило 2,24 проміле алкоголю в його крові, що більш ніж удесятеро, перевищує допустиму норму», - йдеться в повідомленні.

Відтак відносно водія були оформлені адміністративні матеріали за ч. 1 ст. 130 (Керування транспортними засобами особами, які перебувають у стані алкогольного, наркотичного чи іншого сп’яніння…), ч. 2 ст. 122 (Перевищення встановлених обмежень швидкості руху, проїзд на заборонний сигнал регулювання дорожнього руху та порушення інших правил дорожнього руху) та ч. 1, ч. 2 ст. 126 (Керування транспортним засобом особою, яка не має відповідних документів…) КУпАП.

Щоб уникнути покарання за вчинені правопорушення керманич запропонував поліцейським відкупне. Чоловік не зважав на неодноразові попередження патрульних про неприпустимість таких дій та поклав гроші до салону службового автомобіля.

Факт пропозиції та надання неправомірної вигоди правоохоронцям був належним чином задокументований працівниками слідчо-оперативної групи відділення поліції №1 (смт Любар) Житомирського РУП.

Тож нині окрім адміністративної відповідальності за вчинені правопорушення чоловікові загрожує ще й кримінальна.

Згідно з санкцією ч. 1 ст. 369 (Пропозиція, обіцянка або надання неправомірної вигоди службовій особі) Кримінального кодексу України подібні протиправні дії тягнуть за собою покарання від штрафних санкцій до позбавлення волі строком до 4 років.

Нагадаємо, 25 грудня у Коростені поліцейські розшукали нетверезого водія Volkswagen Passat, який у різдвяну ніч збив 48-річну жінку-пішохода та втік з місця ДТП.

Як повідомляв Житомир.info, 21 грудня 2023 року на блокпосту в Овручі, п’яний водій ВАЗ хотів відкупитися від правоохоронців.

Житомир.info

Підписуйтесь на Житомир.info в Telegram
Теги: водій нетверезий водій хабар п'яний водій патрульний відкупне підкуп порушник 
Матеріали по темі