Економіка

Невидача чеків: штрафи отримають власники вендингового автомата та автомийки у Житомирській області

26 December 2023, 16:24

На підставі звернень громадян щодо невидачі чеків податкова служба перевірила вендинговий автомат та автомийку самообслуговування: виявили відсутність РРО.

Про це 26 грудня повідомила пресслужба ДПС у Житомирській області.

«Головним управління ДПС у Житомирській області, на виконання функцій визначених Податковим кодексом України, на постійній основі здійснюється контроль за дотриманням суб’єктами господарювання законодавства при проведенні розрахункових операцій, в тому числі застосування реєстраторів розрахункових операцій. Однією з підстав для проведення фактичної перевірки, визначеної Податковим кодексом України, є отримання звернення щодо невидачі фіскального чеку при купівлі товару або отриманні послуги», - йдеться у повідомленні.

Нещодавно працівниками відділу фактичних перевірок управління податкового аудиту Головного управління ДПС у Житомирській області, на підставі отриманих звернень щодо невидачі розрахункових документів за придбаний товар та отримані послуги, проведено фактичну перевірку суб’єкта господарювання, який реалізує товар за допомогою вендингового автомата самообслуговування. Попри технічну можливість використання програмного РРО платник здійснював розрахункові операції без використання належним чином зареєстрованого ПРРО.

Ще одне порушення встановлено при проведенні фактичної перевірки мийки самообслуговування, на якій також проводились розрахункові операції за надані послуги мийки автомобілів без використання РРО/ПРРО.

За результатами проведених перевірок у терміни, визначені законодавством, до суб’єктів господарювання, які здійснювали діяльність з порушенням порядку ведення розрахункових операцій, будуть застосовані відповідні штрафні санкцій.

Головне управління ДПС у Житомирській області вкотре наголошує на обов’язку застосування РРО/ПРРО при здійсненні готівкових розрахунків за реалізований товар та надані послуги.

Нагадаємо, 22 грудня пресслужба Головного управління ДПС у Житомирській області повідомила про те, що нещодавно працівники податкової служби виявили таксиста, який працював у «тіні». Відповідно до Закону України від 06.07.1995 № 265/95-ВР «Про застосування реєстраторів розрахункових операцій у сфері торгівлі, громадського харчування та послуг» суб’єкти господарювання, які надають послуги таксі з 1 жовтня зобов’язані використовувати РРО/ПРРО при проведенні розрахунків за надані послуги.

Як повідомляв Житомир.info, у грудні 2023 року працівники Головного управління ДПС у Житомирській області виявили порушення у використанні РРО на АЗС. Крім цього підприємцю загрожує штраф близько 64 млн грн та анулювання ліцензії на пальне.

Житомир.info

Підписуйтесь на Житомир.info в Telegram
Теги: ДПС податкова перевірка РРО ПРРО чек автомийка автомат вендинговий автомат 
Матеріали по темі