Економіка

Кабмін «заморозив» ціну на електроенергію для населення до кінця квітня наступного року

28 December 2023, 09:35

Уряд ухвалив рішення продовжити дію ПСО на електроенергію до кінця квітня наступного року.

Про це на засіданні Кабінету міністрів 27 грудня повідомив прем’єр-міністр Денис Шмигаль.

«Як і обіцяли, для побутових споживачів ціна електрики й надалі становитиме 2,64 грн за кВт⋅год. Що дозволить не збільшувати навантаження на родинні бюджети під час опалювального сезону», - наголосив очільник Уряду.

За словами прем’єр-міністра, українська енергетика успішно проходить перший зимовий місяць. Вже кілька днів поспіль знижується добовий максимум споживання.

«Генерації достатньо для забезпечення світла і тепла в оселях українців та для роботи підприємств. Принагідно дякую свідомим громадянам і бізнесу, які вживали заходів для економії електроенергії в ті дні, коли в цьому була потреба», - відзначив Денис Шмигаль.

Глава Уряду додав, що за останній тиждень Україна двічі надавала аварійну допомогу Польщі, приймаючи додатковий обсяг електроенергії. Він висловив сподівання на зворотну підтримку партнерів по ENTSO-E в разі потреби.

Також під час засідання 27 грудня Уряд ухвалив рішення для залучення додаткових коштів на потреби енергетики. Зміни до угоди між Україною та Європейським інвестиційним банком дозволить НЕК «Укренерго» отримати понад 3 млн євро для оплати рахунків підрядників за виконані роботи.

«Об’єкти енергетичної інфраструктури залишаються під прицілом росіян і потребують інвестицій для відновлення і ремонтів. Та попри це держава залишається соціально відповідальною і гарантує своїм громадянам стабільність цін на електропостачання. Тому вартість електроенергії на рівні 2,64 грн за кВт*год. буде збережена. Це має надзвичайно важливе значення для підтримки побутових споживачів у період опалювального сезону», - зазначив міністр енергетики Герман Галущенко.

Нагадаємо, на засіданні Уряду 30 травня цього року схвалили рішення про підвищення тарифу на електроенергію для населення до 2,64 гривні за кВт.

Як повідомляв Житомир.info, на засіданні 25 квітня 2023 року Кабінет міністрів продовжив дію фіксованого тарифу на електроенергію для населення до кінця травня: тарифи на електроенергію для побутових споживачів становили 1,44 грн/кВт год – для домогосподарств, які споживають до 250 кВт год на місяць, та 1,68 грн/ кВт год, якщо місячний обсяг споживання становить понад 250 кВт год.

Житомир.info

Підписуйтесь на Житомир.info в Telegram
Теги: КМУ електроенергія тариф Шмигаль Галущенко 
Матеріали по темі