Події

Суд призначив 15 років тюрми жителю Житомирського району, який зґвалтував двох хлопчиків

28 December 2023, 15:55

Чоловіку, який у липні 2019 року зґвалтував двох хлопчиків, присудили 15 років тюрми. Над молодшим хлопчиком чоловік двічі вчинив сексуальне насильство, а за мовчання подарував телефон.

Про це 28 грудня повідомила пресслужба Житомирської обласної прокуратури.

«За публічного обвинувачення ювенального прокурора Коростишівської окружної прокуратури 26-річного місцевого жителя визнано винним у зґвалтуванні дітей, вчиненому повторно щодо малолітнього хлопчика (ч. ч. 3, 4, 6 ст. 152 КК України). Його засуджено до 15 років позбавлення волі», - йдеться у повідомленні.

Прокурор у суді довів, що особливо тяжкі злочини стосовно двох сусідських хлопчиків, неповнолітнього та малолітнього братів, скоїв житель Житомирського району. Насильницькі дії над сусідськими хлопчиками, які є рідними братами, вчиняв неодноразово.

У липні 2019 року він під вигаданим приводом покликав неповнолітнього (з ним пішов і менший брат) до напівзруйнованої будівлі, що на околиці села.Коли потерпілі опинилися у закинутому приміщенні наодинці з обвинуваченим, він пригрозив старшому фізичною розправою та зґвалтував його. При цьому залякав, щоб нікому не розповідав.

Тоді ж сексуальне насильство скоїв і над меншим хлопчиком, скориставшись його безпорадним станом та неусвідомленням, у міру свого малолітнього віку, характером дій, які з ним вчиняють. Згодом, у липні 2021 року, вивіз потерпілого на мопеді у поле, де повторно зґвалтував. За мовчання малолітньому купував морозиво, подарував мобільний телефон.

Свою вину в суді обвинувачений не визнав.

З дня затримання – і до набуття вироком законної сили перебуває під вартою.

Інформацію про засудженого внесено до Єдиного реєстру осіб, засуджених за злочини проти статевої свободи та статевої недоторканості малолітньої особи.

Нагадаємо, 27 грудня пресслужба Житомирської обласної прокуратури повідомила про те, що чоловіку, який у липні 2022 року зґвалтував малолітню дівчинку, присудили 12 років тюрми.

Як повідомляв Житомир.info, 5 грудня пресслужба Житомирської обласної прокуратури повідомила про те, що чоловіка, який скоїв сексуальне насильство над малолітньою дівчинкою, взяли під варту без права внесення грошової застави.

Житомир.info

Підписуйтесь на Житомир.info в Telegram
Теги: суд тюрма зґвалтування насилля насильство дитина хлопчик неповнолітня малолітня 
Матеріали по темі