Місто

У Житомирі простестували перші FPV-дрони, зібрані волонтерами – готові до використання в бою

30 December 2023, 15:35

Платформа «Житомирський дрон» працює більше ніж пів місяця і вже має результати. Перші 8 дронів від розробників вже пройшли тестування і готові до використання в бою.

«Сьогодні ми тестували, нам дали на тест 8 зразків дронів, 5 з яких це були від одного виробника, вони налаштовані абсолютно однаково. І плюс ще 3 дрони, які були від різних людей. 5 дронів, якраз ті, які були від одного виробника, вони повністю налаштовані, до них ніяких зауважень немає, з ними все успішно. Ми їх протестували, літали, робили навантаження, з ними все гаразд. Тобто, вони є готові, щоб їх використовувати в бою. З наступними трьома, з одним дроном були невеличкі проблеми по налаштуванню, які ми швидко вирішили під час тестування і після чого він так само полетів, без ніяких проблем, повністю був готовий дрон. Ще два дрони є, які потрібно трохи допрацювати, дещо налаштувати. Загалом по збірці дронів, я дуже задоволений, оскільки люди, я так розумію є деякі, які збирають вперше і доволі непогано. Тобто по збірці дронів ніяких питань немає до жодного, є питання по деяких налаштуваннях, але це вже таке супутнє. По факту, всі ці з 8 дронів будуть літати, вони всі придатні для того, щоб літати. Єдине, що два треба трішки налаштувати, це не дуже довгий час і вони так само будуть готові. Окрім того, на сайті «Житомирського дрона» є комплектації по яких люди обирають, що саме вони будуть збирати, вони (комплектації) так само там розставлені по пріоритетах. Тобто якихось модифікацій треба більше, якихось зараз треба менше, це все будується на основі запитів від військових. Тобто, які модифікації їм зараз потрібні, чи по якомусь радіосигналу звязку, чи по відео і тому подібне», – розповідає тестувальник

Також кожен з дронів має свій унікальний номер для зворотнього звязку з його розробником.

«Номер насправді дуже цікава штука, вона працює навіть не лише з військовими, а в першу чергу номер потрібен для того, щоб відслідковувати хто саме зробив цей дрон. Якщо з ним будуть якісь питання, чи щось потрібно буде допрацювати, ми людині, яка його виготовляла даємо фідбек. Тобто, по цьому номеру ми знаходимо, яка людина це робила і даємо їй фідбек, що наступного разу треба буде зробити так чи інакше. Тобто, допомогти людині, щоб наступного разу були, умовно кажучи, ідеальні дрони. Наступний момент, це є для військових, коли військовим приходять дрони в них є якісь запитання по їхньому налаштуванню, чи є якісь зауваження вони так само можуть звернутися до «Житомирського дрона» і відповідно мати фідбек по тому чи іншому дрону, чи його настройках», – говорить тестувальник.

Нагадаємо, станом на 15 грудня в проєкті «Житомирський дрон», вже зареєстровано близько 30 волонтерів. Тобто житомиряни вже можуть долучатися до допомоги Збройним Силам: збирати FPV-дрони, стати постачальником запчастин або задонатити на закупівлю.

Як повідомлявЖитомир.info, 20 листопада 2023 року у пресцентрі міської ради міський голова Сергій Сухомлин презентував платформу «Житомирський дрон», на якій можна отримати кошти за зібраний власноруч FPV–дрон або просто задонатити.

Житомир.info

Підписуйтесь на Житомир.info в Telegram
Теги: Житомирський дрон платформа розробка міськрада дрон волонтер 
Матеріали по темі