Економіка

На складі меблів працював неоформлений працівник: у Житомирській області виявили черговий факт порушення законодавства

31 December 2023, 13:16

Покупець не отримав чек після купівлі меблів та звернувся до податкової служби. В результаті перевірки податківці виявили декілька правопорушень.

Про це 29 грудня повідомила пресслужба Головного управління ДПС у Житомирській області.

«Працівниками Головного управління ДПС у Житомирській області, на постійній основі здійснюється контроль за дотриманням суб’єктами господарювання законодавства в частині проведення готівкових розрахунків та оформлення трудових відносин між роботодавцями та найманими працівниками. У разі наявності підстав, визначених Податковим Кодексом України, проводяться відповідні перевірки. Так, на підставі отриманого звернення щодо невидачі розрахункового документа при купівлі меблів, працівниками відділу фактичних перевірок Головного управління ДПС у Житомирській області, проведено перевірку складу меблів у якому здійснювалась діяльність з ремонту та продажу вживаних меблів», - йдеться у повідомленні.

В ході проведення перевірки встановлено факт проведення розрахункових операцій без застосування РРО/ПРРО, відсутність банківського термінала для проведення розрахунку банківськими картками за місцем проведення розрахунків та використання праці найманого працівника без належного оформлення трудових відносин.

За виявлені в ході проведення перевірки порушення, у терміни визначені законодавством, до платника будуть застосовані відповідні штрафні санкції. Матеріали перевірки направлено до Центрально - Західного міжрегіонального управління Державної служби з питань праці для прийняття рішень за фактом використання праці найманого працівника без належного оформлення трудових відносин.

Головне управління ДПС у Житомирській області вкотре наголошує на необхідності дотримання суб’єктами господарювання діючого законодавства щодо ведення розрахункових операцій та трудового законодавства.

Слід також зазначити, що відповідно до Постанови Кабінету Міністрів України від 29 липня 2022 р. N 894, з 01.01.2023 року у населених пунктах чисельністю населення понад 25 тисяч осіб, має бути забезпечено можливість здійснення розрахунків банківськими картами за реалізовані товари (надані послуги), з 01.01.2024 така можливість має бути забезпечена у населених пунктах з чисельністю населення від 5 до 25 тисяч осіб.

Нагадаємо, 26 грудня пресслужба ДПС у Житомирській області інформувала, що на підставі звернень громадян щодо невидачі чеків податкова служба перевірила вендинговий автомат та автомийку самообслуговування у Житомирській області.

Як повідомляв Житомир.info, 22 грудня 2023 року пресслужба Головного управління ДПС у Житомирській області повідомила про те, що нещодавно працівники податкової служби виявили таксиста, який працював у «тіні». Відповідно до Закону України від 06.07.1995 № 265/95-ВР «Про застосування реєстраторів розрахункових операцій у сфері торгівлі, громадського харчування та послуг» суб’єкти господарювання, які надають послуги таксі з 1 жовтня зобов’язані використовувати РРО/ПРРО при проведенні розрахунків за надані послуги.

Житомир.info

Підписуйтесь на Житомир.info в Telegram
Теги: ДПС РРО ПРРО податок бізнес нелегальний працівник чек меблі 
Матеріали по темі