Місто

На аукціоні з продажу занедбаної бази в центрі Житомира ціна зросла у 6 разів: фірма готова купити за 4,5 мільйони

2 January 2024, 11:33

Відділ по управлінню та приватизації комунального майна Житомирської міської ради знайшов покупця на будівлю бази за адресою: м.Житомир, вул. Дмитра Донцова, 8.

Аукціон з продажу нерухомості відбувся 28 грудня 2023 року.

«Будівля бази Житомирської міської територіальної громади (літера «А») загальною площею 228,8 кв.м з господарськими спорудами (гараж літера «Б» та сарай літера «В»), розташована в центрі міста на земельній ділянці Житомирської міської територіальної громади в особі Житомирської міської ради, загальною площею 0,1177 га, (земельна ділянка розташована в підзоні багатоквартирної житлової забудови в межах загальноміського центру, в межах історичного ареалу міста, в межах підзони І зони загального регулювання забудови, частина земельної ділянки в межах зони вулиць в червоних лініях). Будівля бази тривалий час не використовується. Знаходиться в незадовільному стані, потребує капітального ремонту», - йдеться в описі лота.

Початкова ціна об’єкта була 747 тис. 504 грн, на торги подали заявки п’ять учасників: найбільша стартова пропозиція була у ПП «Фобос» - 2,3 млн грн, але за результатами трьох раундів аукціону переможцем стало ТОВ «Обербуд» з пропозицією 4,5 млн грн, що в 6 разів більше від стартової ціни.

Можна припустити, що учасники аукціону змагалися не так за напіврозвалені будівлі, як за землю в центрі Житомира, адже нерухомість розташована на комунальній земельній ділянці площею 0,1177 га, і по закону власник може викупити землю під нерухомістю, якщо міська рада надасть дозвіл.

ТОВ «Обербуд» зареєстроване в Житомирі у листопаді 2013 року, статутний капітал – 1,5 тис. грн, основний вид діяльності – неспеціалізована оптова торгівля, власник – Гречаніков Юрій Валерійович.

Нагадаємо, будівлі бази у Житомирі на вул. Дмитра Донцова, 8 (раніше – вул.Адмірала Щасного) вже виставляли на аукціон, який проходив 1 грудня 2021 року, за комунальну нерухомість зі стартовою ціною 633 тис. 142,8 грн торгувалися 24 учасники. Єремейчук Олена Григорівна стала переможцем з пропозицією 5 млн 200 тис. 005 грн, що у 8 разів більше від стартової ціни, але відмовилася підписувати протокол про результати аукціону і втратила право на приватизацію та участь у наступних торгах за це майно.

30 жовтня 2023 року міська рада оприлюднила проєкт рішення сесії про приватизацію шляхом продажу на електронному аукціоні об’єкта малої приватизації – будівлі бази Житомирської міської територіальної громади загальною площею 228,8 кв.м з господарськими спорудами на вул. Дмитра Донцова, 8. Рішення ухвалили на сесії міської ради 9 листопада 2023 року, передбачивши скасування повторного аукціону з продажу об’єкта за меншою на 50% ціною.

Як повідомляв Житомир.info, на сесії Житомирської міської ради 21 грудня 2023 року депутати затвердили перелік із 17 об’єктів нерухомого майна територіальної громади, що підлягають приватизації: п’ять об’єктів з переліку мають орендарів, тобто можуть бути ними викуплені без аукціону.

Житомир.info

Підписуйтесь на Житомир.info в Telegram
Теги: аукціон приватизація міськрада нерухомість вул. Дмитра Донцова 
Матеріали по темі