Суспільство

Правоохоронці оголосили підозру 18-річному жителю райцентру Житомирської області, який заволодів понад 29 тис. грн

2 January 2024, 14:46

Поліцейські повідомили про підозру 18-річному бердичівлянину, який зняв з рахунку 58-річної жінки понад 29 тисяч гривень.

Про це 2 січня повідомила пресслужба Бердичівського районного відділу поліції.

«Слідством встановлено, що 18-річний парубок ошукав жительку м. Коростеня, яка сподівалася отримати благодійні виплати. Натомість жінка втратила понад 29 тисяч гривень. 58-річна коростенка розповіла, що в одній із соціальних мереж кілька разів намагалася оформити матеріальну допомогу. На сайті, вказаному у посиланні, у неї виникали складнощі з подальшим уведенням даних. Втім до жінки одразу ж зателефонував «працівник банку» та запропонував свою допомогу в отриманні коштів. Він надіслав їй код, який нібито мав допомогти пройти авторизацію та отримав від неї іншу конфіденційну інформацію. Згодом жінка виявила, з її карток було проведено списання коштів двома платежами», - йдеться у повідомленні.

Оперативники кримінальної поліції Бердичівського райвідділу, провівши кропітку роботу, встановили що до події причетний житель райцентру. За допомогою фішингового сайту він отримав відомості, необхідні для доступу до електронного банкінгу.

Днями слідчі поліції повідомили молодику про підозру за ч. 3 ст. 190 (Шахрайство) Кримінального кодексу України, а судом йому обрано запобіжний захід – тримання під вартою.

Водночас поліцейські перевіряють хлопця на причетність до інших подібних шахрайств. За наявною інформацією, від його протиправних дій втратили заощадження понад 10 громадян у різних областях України.

Відповідно до чинного законодавства підозрюваному може загрожувати покарання від штрафу до 5 років позбавлення волі.

Нагадаємо, 28 грудня пресслужба Бердичівського районного відділу поліції Житомирщини повідомила про те, що жителька Бердичева натрапила на шахраїв, які зламали акаунт її знайомої в соцмережі та попросили позичити гроші.

Як повідомляв Житомир.info, 27 грудня 2023 року чоловік знайшов оголошення у мережі «Інтернет» щодо привезення автомобіля з-за кордону. Але натомість натрапив на шахраїв та разом з дружиною втратили понад 374 тис. грн.

Житомир.info

Підписуйтесь на Житомир.info в Telegram
Теги: поліція шахрай шахрайство гроші фінансова допомога благодійна виплата 
Матеріали по темі