Місто

У Житомирі й цього року не збираються організовувати в гідропарку масові заходи на Водохреще

5 January 2024, 17:44

У Житомирі на Водохреще, яке цього року відзначають 6 січня, масових заходів не буде.

Про це ввечері 5 січня 2024 року повідомила Житомирська міська рада.

«Як і тогоріч, таке рішення пов’язане із воєнним станом та забороною на проведення заходів зі скупченням людей. До уваги тих, хто планує занурення у крижану воду: будьте обачні. На вихідні прогнозують погіршення погодних умов», - йдеться у повідомленні.

Зауважимо, що за новоюліанським календарем, на який у 2023 році перейшла ПЦУ, Водохреще в Україні буде 6 січня.

По Житомиру синоптики прогнозуються на 6 січня вранці та вдень невеликий дощ та мокрий сніг, температура вночі 3-5° морозу, вдень 0-2° тепла. А 7 січня вже обіцяють невеликий сніг та 8-13° морозу.

Нагадаємо, у 2023 році через воєнний стан влада Житомира відмовилися від водохрещенських масових заходів. Втім, охочі зануритися в Тетерів 19 січня приходили до гідропарку, попри необлаштованість місця для купання. Також від ранку 19 січня на території Свято-Михайлівського кафедрального собору в центрі Житомира було людно: у храмі йшла святкова літургія до дня Богоявлення та Хрещення Господнього, а на вулиці містяни шикувалися у черги за освяченою водою.

Як повідомляв Житомир.info, в 2021 році традиційні заходи з нагоди Водохреща в Житомирі скасовували через локдаун, але люди самі прорубали ополонку і пірнали в крижану воду. 19 січня 2022 року у житомирському гідропарку свято Водохреще відзначили богослужінням та традиційним зануренням в ополонку на річці Тетерів.

Житомир.info

Підписуйтесь на Житомир.info в Telegram
Теги: Водохреще купання гідропарк 
Матеріали по темі