Події

Чотирьох наркодилерів із Житомира, які збували наркотики з квартири-лабораторії, судитимуть

10 January 2024, 11:02

Слідчі поліції завершили розслідування діяльності групи наркодилерів: перед судом постануть четверо житомирян.

Про це 10 січня повідомляє відділ комунікації поліції Житомирської області.

«Нагадаємо, що поліцейські припинили кримінальний бізнес наприкінці травня минулого року. Слідством було встановлено, що спільники, під керівництвом 37-річного жителя обласного центру, виготовляли амфетамін в його квартирі. Готовий «товар» продавали неподалік. Протиправну діяльність організованої групи оперативним шляхом задокументували працівники Управління стратегічних розслідувань в Житомирській області ДСР Національної поліції. Слідчі слідчого управління ГУНП в Житомирській області встановили, що 37-річний організатор раніше вже притягувався до кримінальної відповідальності за наркозлочини. Наприкінці 2022 року він знову розпочав незаконну діяльність, збуваючи психотропну речовину. Згодом «розширив бізнес»: залучив до нього свого 41-річного брата, а також 33-річну знайому та 39-річного товариша. Роль кожного з них була узгоджена, а для конспірації вони використовували умовні фрази, змінювали номери телефонів тощо.

Спільники отримували за допомогою логістичної служби складову для виготовлення амфетаміну. У квартирі організатора, де вже була обладнана нарколабораторія, виготовляли кінцевий продукт. Після цього збували «клієнтам», причому робили це неподалік: поблизу самого будинку, а інколи й у під’їзді», - йдеться в повідомленні.

Під час обшуків за місцями проживання фігурантів слідчі вилучили вже виготовлений амфетамін, лабораторний та інший посуд з нашаруванням психотропної речовини, знаряддя для її фасування та прекурсор.

Провівши необхідні процесуальні дії та отримавши висновки призначених експертиз, у листопаді слідчі оголосили спільникам про підозри у вчиненні низки наркозлочинів. А 4 січня 2024 року досудове розслідування було завершено.

Фігурантам, відповідно до їх участі у протиправній діяльності, інкриміновано злочини, вчинені організованою групою:

- незаконне виготовлення, зберігання психотропної речовини з метою збуту та незаконний збут цієї речовини (ч. 2 та ч. 3 ст. 307 ККУ);

- незаконне придбання, зберігання та перевезення прекурсорів (ч. 2 та ч. 3 ст. 311 ККУ);

- незаконні дії з обладнанням, призначеним для виготовлення психотропних речовин та організацію й утримання місця для незаконного їх виготовлення (ч. 3 ст. 313 та ч. 2 ст. 317 ККУ).

Поплічникам може загрожувати до 12 років позбавлення волі з конфіскацією майна.

Процесуальне керівництво у досудовому розслідуванні здійснювала Житомирська обласна прокуратура.

Як повідомляє Житомир.info, на початку червня 2023 року в Житомирі оголосили підозри трьом наркодилерам, які виготовляли та збували психотропні речовини. Правоохоронці встановили, що квартиру одного зі спільників вони перетворили у склад-лабораторію. Звідти ж і продавали наркотики. А 21 листопада 2023 року у Житомирі повідомили про підозру за кількома статтями злочинному угрупуванню, яке з квартири-нарколабораторії збувало амфетамін.

Житомир.info

Підписуйтесь на Житомир.info в Telegram
Теги: наркотик наркодилер амфетамін поліція 
Матеріали по темі