Місто

Формують чергу: міський голова розповів, які дві категорії ВПО мають право першочергово отримати житло у Житомирі

17 January 2024, 12:49

Житомирський міський голова Сергій Сухомлин розповів, які дві категорії громадян мають першочергове право отримати житло як ВПО.

Про це він 17 січня повідомив у facebook.

«Ми просили внести зміни в 495-ту постанову, яка встановлює порядок отримання квартир для ВПО.

Звертались, щоб внесли зміни і надали перевагу сім’ям, члени сімей яких служать в ЗСУ. Бо в Житомирі достатньо багато військових, які перевезли сім’ї з Луганської, Херсонської, Донецької та інших областей.

Писали листи. Особисто мав зустрічі в Мінветеранів, із міністром оборони, в Кабміні...І, зрештою, після зустрічі з міністром Міністерство з питань реінтеграції тимчасово окупованих територій України Іриною Верещук, 9 січня, ці зміни були внесені.

Отже, на сьогодні дві категорії мають першочергове право отримати житло як ВПО. Це сім’ї, члени яких служать в ЗСУ. Та житомиряни, які втратили житло після ворожих обстрілів (бо є багато таких житомирян, які мали соціальне житло, і вони не мали права на компенсацію).

Щира подяка Ірина Верещук за сприяння внесення змін в постанову!

Списки та черга готуються.

Відпрацьовуємо з Житомирським гарнізоном.

Проте! Може виникнути ситуація, що ми не знайдемо всіх, хто має статус ВПО, потребує житло та знаходиться в ЗСУ. Тому звертайтесь.

Загалом, більш як 200 приміщень ми зможемо надати названим категоріям.

1. Буде реалізовано проєкт Єврокомісії — це понад сотня квартир, які ми розподілимо.

2. Також, проєкт із «Червоним хрестом». Це будинки до 50 квадратних метрів, але зі всіма зручностями, фактично капітальні, з меблями та ремонтом (працюємо: це буде від 40 до 100 будинків)», - повідомив Сухомлин.


Скриншот зі сторінки Сергія Сухомлина у facebook.

Нагадаємо, 15 січня стало відомо, що на вулиці Домбровського, 16-а облаштують соціальний гуртожиток для переселенців. Під соціальний прихисток реконструюють нежитлове приміщення. Сюди заселять сім родин ВПО.

12 січня Житомирська міська рада показала, як виглядатимуть багатоповерхові будинки для ВПО, які зведуть у провулку Червоному в межах програми «Житло для внутрішньо переміщених осіб (ВПО) та відновлення звільнених міст в Україні».

Як повідомляв Житомир.info, у Житомирській громаді за підтримки Уряду Естонської Республіки побудують три будинки для родин ВПО, які виховують прийомних дітей. 5 січня 2024 року виконком делегував функції замовника будівництва об’єктів профільним комунальним підприємствам, щоб розпочати роботи.

У грудні 2022 року у Житомирі завершували реконструкцію комунального приміщення під гуртожиток, яке слугуватиме прихистком одночасно для 7 родин з-поміж ВПО.

Житомир.info

Підписуйтесь на Житомир.info в Telegram
Теги: ВПО житомирянин ЗСУ черга житло квартира Сухомлин  
Матеріали по темі