Місто

Продавала «елітний» алкоголь у 1,5-літрових пластикових пляшках на базарі: у Житомирі судитимуть жінку за продаж фальсифікату

19 January 2024, 13:44

Продавала «елітні напої» на базарі: перед судом постане одна з учасниць підпільного збуту фальсифікату.

Про це 19 січня повідомляє ГУНП у Житомирській області.

«У грудні 2023 року поліцейські припинили діяльність підпільного цеху та пункту реалізації спиртовмісної продукції, розташованої у м. Житомирі. Серед учасників такого алкобізнесу була й 66-річна продавчиня місцевого ринку. Днями слідчі завершили досудове розслідування щодо протиправних діянь житомирянки», - йдеться в повідомленні.

Під час досудового розслідування було встановлено, що жінка здійснювала придбання та збут на ринку незаконного виготовлених у підпільному цеху алкогольних напоїв. При цьому вона взагалі не мала спеціального дозволу на право торгівлі такою продукцією.

Зокрема, поліцейські задокументували продаж жінкою фальсифікату, розфасованого у 1,5-літрові поліетиленові пляшки, в торговельному павільйоні. Відповідно результатів експертиз, так звана «горілка» містила етиловий спирт в кількості 37,6% об, а «коньяк» - 38,1% об.

Відтак слідчі кваліфікували дії жінки за ч. 2 ст. 28 (Вчинення кримінального правопорушення групою осіб, групою осіб за попередньою змовою, організованою групою або злочинною організацією), ч. 1 ст. 204 (Незаконне виготовлення, зберігання, збут або транспортування з метою збуту підакцизних товарів) КК України.

Відповідно до чинного законодавства таке право рушення карається штрафом від 5 000 до 10 000 неоподатковуваних мінімумів доходів громадян з конфіскацією та знищенням незаконно виготовлених товарів.

Слідство щодо інших учасників незаконних оборудок триває. Процесуальне керівництво здійснює Житомирська обласна прокуратура. Оперативний супровід — управління внутрішньої безпеки ДВБ НПУ.

Нагадаємо, 13 грудня 2023 року у Житомирі правоохоронці викрили семеро осіб, які у підпільному цеху виготовляли алкоголь, а потім продавали його на місцевому ринку у пункті облаштованому під місце для торгівлі насінням.

Як повідомляв Житомир.info, 20 квітня 2023 року правоохоронці провели на території трьох областей України 21 санкціонований обшук та викрили міжрегіональну схему збуту фальсифікованого алкоголю.. Під час розслідування встановили, що до складу злочинної групи входили 7 осіб – жителі Харківщини, Київщини та Житомирщини. Загалом про обсяги нелегального «бізнесу» ділків свідчать масштаби вилученого під час слідчих дій, а саме: понад 15 тонн спирту вартістю близько 1,5 мільйона гривень, близько 800 тисяч гривень готівки, кілька десятків банківських карток та десятки мобільних телефонів, два легковики, бус та напівпричіп, інші свідчення протиправної діяльності.

Житомир.info

Підписуйтесь на Житомир.info в Telegram
Теги: алкоголь поліція продаж Житомир базар ринок акциз суд продавчиня фальсифікат підробка коньяк збут горілка  
Матеріали по темі