Події

П’яний водій Volvo пропонував 2 тис. грн хабаря поліцейським на блокпосту у Житомирській області

19 January 2024, 17:09

Поліція нагадує про кримінальну відповідальність за надання неправомірної вигоди службовій особі.

Про це 19 січня інформує Коростенське районне управління поліції.

«Вдень, 18 січня працівники відділу поліції № 1 (м. Овруч) Коростенського райуправління, під час перевірки транспортного засобу на одному з блокпостів прикордоння, виявили водія з явними ознаками сп’яніння. Від керманича «Volvo», 33-річного жителя Коростеня, був відчутний різкий запах алкоголю. Тож поліцейські запропонували чоловікові пройти відповідне обстеження, однак він відмовився. Для того, щоб уникнути адмінвідповідальності за ч. 1 ст. 130 (Керування транспортними засобами особами, які перебувають у стані алкогольного сп’яніння) КУпАП, чоловік вирішив «домовитися» з правоохоронцями. Керманич запропонував поліцейським хабар у 2 тисячі гривень, не дивлячись на застереження у караності такого діяння», - йдеться в повідомленні.

Обставини події задокументували працівники слідчо-оперативної групи поліції, які й вилучили предмет неправомірної вигоди. Слідчі розпочали досудове розслідування за ч. 1 ст. 369 (Пропозиція, обіцянка або надання неправомірною вигоди службовій особі) КК України.

За подібні дії законодавством передбачена кримінальна відповідальність у вигляді обмеження волі на строк від 2 до 4 років або позбавлення волі на той самий строк.

Крім того, за нетверезе кермування законодавством передбачено штраф та позбавлення права керування транспортними засобами на 1 рік.

Нагадаємо, 14 січня водій рейсового автобуса пропонував 5 тисяч гривень хабаря, щоб «відкупитися» за порушення ПДР у райцентрі Житомирської області.

Як повідомляв Житомир.info, за вихідні 13 та 14 січня 2024 року патрульні зафіксували чотирьох хабарників, а під час комендантської години нетвереза 39-річна водійка Skoda намагалася «відкупитися» від правоохоронців.

Житомир.info

Підписуйтесь на Житомир.info в Telegram
Теги: хабар поліція нетверезий водій блокпост Овруч водій  
Матеріали по темі