Події

Двох чоловіків, які продавали наркотики залежним мешканцям Житомира та приміського села, взяли під варту

24 January 2024, 12:03

У Житомирі обрано запобіжні заходи двом ділкам, підозрюваним у незаконному збуті психотропних речовин та зберіганні бойових припасів.

Про це 24 січня повідомила пресслужба Житомирської окружної прокуратури.

«За участі прокурора Житомирської окружної прокуратури розглянуті клопотання про обрання запобіжних заходів двом підозрюваним у незаконному збуті та зберіганні з метою збуту психотропних речовин, а також у незаконному зберіганні бойових припасів (ч. ч. 1, 2 ст. 307, ч. 1 ст. 263 КК України). Ухвалами суду обох взято під варту з правом внесення застави. Наразі один підозрюваний вніс кошти на суму 180 тис. грн та перебуває під заставою», - йдеться у повідомленні.

За даними слідства, незаконним зберіганням та збутом психотропних речовин займалися двоє місцевих жителів. Один з них, 39-річний підозрюваний, раніше вже відбував покарання за скоєння аналогічного злочину.

Протягом листопада 2023 - січня 2024 років вони неодноразово збували «товар» наркозалежним мешканцям Житомира та приміського села.

Правоохоронці задокументували декілька фактів реалізації психотропної речовини. До того ж, один з фігурантів «обслуговував» клієнтів буквально у під’їзді будинку, у якому проживає. Вартість «дози» сягала 700 - 1000 грн.

Днями за місцями проживання підозрюваних проведено обшуки та вилучено близько десятка зіп-пакетів з вмістом амфетаміну та особливо небезпечною речовиною – PVP (солі). Також, серед іншого, в одного підозрюваного вилучено ручну осколкову гранату з підривачем.

Досудове розслідування здійснює Житомирське райуправління поліції.

Примітка: відповідно до ст. 62 Конституції України особа вважається невинуватою у вчиненні злочину і не може бути піддана кримінальному покаранню, доки її вину не буде доведено в законному порядку і встановлено обвинувальним вироком суду.

Нагадаємо, 17 січня працівники Житомирського районного управління поліції спільно з оперативниками Управління карного розшуку ГУНП області провели санкціонований обшук в помешканні жителя Станишівської громади. Чоловік продавав наркотики з рук.

Як повідомляв Житомир.info, 13 січня 2024 року в поліції інформували, що правоохоронці перекрили канал поширення амфетаміну у Житомирській області, наркотики виготовляли у гаражі троє жителів обласного центру.

Житомир.info

Підписуйтесь на Житомир.info в Telegram
Теги: прокуратура суд вирок наркоторговець наркотик наркотики 
Матеріали по темі