Місто

У житомирянина під час обшуку знайшли револьвер «Наган» та 20 набоїв до нього: чоловіку повідомили про підозру

1 February 2024, 17:35

Поліцейські наголошують: зберігання зброї й боєприпасів без відповідних дозволів – каране діяння. На початку січня правоохоронці отримали інформацію про те, що житомирянин у своїй квартирі може зберігати вогнепальну зброю. Під час проведення санкціонованого обшуку в помешканні чоловіка, слідчі Житомирського районного управління поліції виявили револьвер системи «Наган» та два десятки набоїв до нього.

Про це 1 лютого інформує Житомирське районне управління поліції.

«Власник розповів, що небезпечні предмети нещодавно знайшов у місті та приніс додому. Оскільки жодних дозволів на зберігання зброї у нього не було – усе виявлене вилучили та скерували до експертної установи для проведення відповідних досліджень. За висновками експертиз вилучений револьвер є бойовою короткоствольною нарізною стрілецькою вогнепальною зброєю, а набої – придатні до стрільби на ураження», - йдеться в повідомленні.

Відтак слідчі Житомирського районного управління поліції повідомили чоловікові про підозру в учиненні кримінального правопорушення, передбаченого ч.1 ст. 263 (Незаконне поводження зі зброєю, бойовими припасами або вибуховими речовинами) КК України.

Згідно з чинним законодавством такі дії караються позбавленням волі на строк від 3 до 7 років.

Поліцейські вкотре нагадують, що бойова зброя та боєприпаси не призначенні для зберігання вдома, їм не місце на мирних територіях. Незаконне поводження з такими предметами є кримінально караним діянням.

«Про виявлення зброї, боєприпасів, вибухових речовин необхідно одразу повідомляти до правоохоронних органів. Це дозволить уникнути покарання та врятувати від небезпеки себе й оточуючих, допомогти запобігти кримінальним діянням та трагічним випадкам», - наголошують правоохоронці.

Нагадаємо, 5 січня у Звягелі правоохоронці затримали чоловіка, який на вулиці хотів продати пістолет за 20 тисяч гривень.

Як повідомляв Житомир.info, 26 грудня поліцейські вдома, під час обшуку, у 47-річного чоловіка виявили незареєстровану мисливську гладкоствольну зброю, понад сотню патронів різного калібру та дві місткості з порохом.

Житомир.info

Підписуйтесь на Житомир.info в Telegram
Теги: зброя наган револьвер обшук житомирянин поліція підозра зберігання Житомир  
Матеріали по темі