Суспільство

У справі 29 потерпілих: у Житомирській області судитимуть 32-річного чоловіка за шахрайство на продажах в інтернеті

5 February 2024, 15:08

За шахрайство на продажах в інтернеті судитимуть бердичівлянина. У справі 29 потерпілих.Бердичівський суд розглядатиме кримінальне провадження стосовно 32-річного бердичівлянина, якого обвинувачено у шахрайстві, вчиненому повторно (ч. 1,2 ст. 190 КК України).

Про це 5 лютого повідомляє пресслужба Бердичівського міськрайонного суду Житомирської області.

«5-го лютого 2024-го року відбулося підготовче судове засідання. Заслухавши думку прокурора, обвинуваченого та захисника, суд ухвалив призначити справу до розгляду, який проводити суддею одноособово у відкритому судовому засіданні. Йдеться про справу про шахрайство на продажах в інтернеті. Бердичівлянина обвинувачено у тому, що він обманним шляхом заволодів коштами покупців. Для цього чоловік упродовж понад пів року розміщував на популярному сайті оголошення про продаж мобільних телефонів та планшетів, брав у потенційних покупців грошові завдатки, які вони переказували на банківську картку, після чого переставав виходити на зв′язок. У зазначеній справі 29 потерпілих. Усі вони проживають в інших областях України і не мають можливості відвідувати судові засідання, тому подали клопотання про розгляд справи за їхньої відсутності», - йдеться в повідомленні.

На час судового розгляду обвинувачений перебуватиме під особистим зобов′язанням - за клопотанням прокурора суд продовжив раніше обраний запобіжний захід ще на два місяці. Розгляд справи по суті призначений на 16:00 13-го лютого 2024-го року.

Важливо: відповідно до статті 62 Конституції України особа вважається невинуватою у вчиненні злочину і не може бути піддана кримінальному покаранню, доки її вину не буде доведено в законному порядку і встановлено обвинувальним вироком суду, який вступив у законну силу.

Нагадаємо, кишенькову злодійку зі стажем з Бердичева суд відправив за ґрати на 5 років. Про це 1 лютого повідомила пресслужба Бердичівського міськрайонного суду Житомирської області.

Як повідомляв Житомир.info, у Бердичівському міськрайонному суді Житомирської області проаналізували майже 400 винесених вироків у 2023 році та підготували добірку найсуворіших покарань.

Житомир.info

Підписуйтесь на Житомир.info в Telegram
Теги: суд шахрай продаж шахрайство Бердичів онлайн бердичівлянин  
Матеріали по темі